هدف از این تحقیق بررسی تدریس و برنامه ریزی درسی با فرمت docx در قالب 35 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 


فهرست مطالب
تدریس و برنامه ریزی درسی
الف2 – تدریس
الف2-الف-  برنامه ریزی درسی و موضوعات درسی
الف2-1-  تدریس و انگیزه و هدف
الف2-2-  تدریس و الگو های تدریس
الف2-3-  تدریس و نظریه های یادگیری
الف2-4- تدریس مدرن
الف2-5- تدریس  و رو ش های آن
ب-پيشينه  تحقیق
ب1-  پژوهش‌های داخلی 
ب-2- مطالعات و پژوهش های خارجی
خلاصه اطلاعات موجود در زمینه پست مدرنیسم و تدریس
د- منابع 

 


همانطور كه دیدگاه پست مدرن منتقد وضع كلی تربیت در دوره مدرن است. بدون تردید این نگاه و انتقاد متوجه یكی از عناصر آن یعنی"برنامه درسی" نیز هست. كوشش برای فهم برنامه درسی به پست مدرن از دهه 1980 آغاز شده است. متفكران پست مدرن در حوزه برنامه درسی نظریه افرادی همچون تایلر، شواب و بلوم را مورد انتقاد قرار داده‌اند.

 

 

برای مثال این متفكران معتقدند نظریه برنامه درسی تایلر بر مسائلی همچون، نظم  سازماندهی، عقلانیت، تصحیح خطا ،‌بی‌طرفی سیاسی  و تخحصص گرایی مبتنی است كه بایستی مورد انتقاد قرار گیرد.

 

 

برنامه درسی پست مدرن بر مباحثی كه موجب افزایش آگاهی فرهنگی، تاریخی ، سیاسی ، بوم شناختی، زیبایی شناختی و الهیاتی می‌شود، تاكید دارد. بدین معنی كه این نوع برنامه درسی به بافت و شرایط كلی حیات انسان متكی است. به علاوه گفته می‌شود محتوای برنامه درسی باید به گونه ‌ای باشد كه افراد را در فرایند «شدن»  قرار دهد، برنامه درسی باید به دنبال نوعی تربیت تحولی  باشد كه باعث شود معلمان و دانش‌آموزان در یك سفر اكتشافی و امیدواری به كشف، به بررسی مسائل بپردازند.

 

 

همچنین آگاهی و حساسیت نسبت به مسائل محیطی (بوم شناختی، فیزیكی، اجتماعی، معنوی ) بخش‌های مسلمی از پیش نهادهای پست مدرن در برنامه درسی هستند. برنامه درسی پست مدرن به منظور لحاظ وحدت دوباره معلم با یادگیرنده و متن با خواننده باید گفتگویی (دیالکتیگی)، مذاكره‌ای و تعاملی باشد( پاینار  ، 1996) . 

 

 

از دیدگاه، پست مدرنیست‌ها ، باید مفاهیم و فرضیات اساسی برخی رشته‌های علمی تغییر كند، به عنوان مثال در رشته ارتباطات بین‌الملل، پست مدرنیست‌ها و فمینیست‌ها معتقدند كه باید مفهوم امنیت از امنیت ملی به امنیتی فراگیرتر كه مقوله‌هایی همچون فقر، محیط اجتماعی، آشوب و خشونت را شامل شود، تغییر یابد و به آن به عنوان یك پدیده چند بعدی نگریسته شود.