هدف از این تحقیق بررسی پیشرفت و خلاقیت با فرمت docx در قالب 21 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 


فهرست مطالب
پیشرفت و خلاقیت
9-2- انگیزه پیشرفت28
10-2- سیالیت31
11-2- پیشرفت تحصیلی32
12-2- یادآوری34
13-2- پیشینه تحقیق36
14-2- جمع بندی و نتیجه گیری45

 

 

از اصطلاح انگیزش تعریفهای مختلفی به عمل آمده است.یکی از جامع ترین آنها تعریف زیر است :انگیزش به نیروی ایجاد کننده ،نگهدارنده،و هدایت کننده رفتار گفته می شود.انگیزه به صورت نیاز یا خواست ویژه ای که انگیزش را موجب می شود تعریف شده است (سیف،۱388،ص230).انگیزه اصطلاحی است که غالباً با انگیزش مترادف به کار می رود. با این حال می توان انگیزه را دقیق تر از انگیزش و به عنوان حالت مشخصی که سبب ایجاد رفتاری معین می شود تعریف کرد.

 

 

 به سخن دیگر انگیزش عامل کلی مولد رفتار به حساب می آید در حالی که انگیزه حالت اختصاصی رفتار یک شخص می باشد. مثلاً وقتی که می پرسیم چرا فلان شخص رفتار خاصی را انجام داد به دنبال انگیزه او هستیم .اصطلاح انگیزه بیشتر در اشاره به رفتار انسان به کار می رود(سیف،۱388،ص230).انگیزه برای مشخص کردن قصد یا بازده دلخواه یک رفتاردبه کار می رود پس کاربرد اصطلاح انگیزه در مورد حیوانات جایز نیست(روسل،1971،ص6)

 

 

منظورازانگیزش پیشرفت یا انگیزش موفقیت ،میل یا اشتیاق برای کسب موفقیت و شرکت در فعالیتهایی است که موفقیت در آنها به کوشش و توانایی شخصی وابسته است(اسلاوین ،2006،ص 326).نياز به پيشرفت يكي از نخستين انگيزه هايي است كه به تفصيل مورد مطالعه قرار گرفته است(مك كلند   ، اتكينسون  ، كلارك   ، لاول ،1953).

 


پژوهش دربارة اين انگيزه امروزه نيز ادامه دارد(اسپنس ،1983) افرادي كه نياز به پيشرفت در آنها نيرومند است، مي خواهند كامل شوند وعملكرد خود را بهبود بخشندآنان وظيفه شناسند و ترجيح مي دهند كارهايي را انجام بدهند كهچالش برانگيز باشد و به كاري دست بزنند كه ارزيابي پيشرفت آنان به نحوي، خواه با مقايسه آن با پيشرفت ساير مردم يا بر حسب ملاکهاي ديگر امكان پذير باشد .

 


به بيان رسمي تر، پيشرفت رفتاری مبتني بر وظيفه است كه اجازه مي دهد عملكرد فرد طبق ملاکهاي وضع شدة دروني يا بيروني مورد ارزيابي قرار گيرد كه در برگيرندة فرد در مقايسه با ديگران است يا به نحو ديگري در بر گيرندة نوعي ملاکهاي عالي است ( اسپنس و هلم رايش  ،1983 ،اسميت  ،1969).

 


انگيزش پيشرفت را در  بسياري از حوزه هاي فعاليت مثل شغل، مدرسه، هنرهاي خانگي يا مسابقات ورزشي و قهرماني مي توان مشاهده كرد . سازة انگيزش پيشرفت تحصيلي در مدرسه به رفتارهايي كه به يادگيري و پيشرفت منجر می شود ، اطلاق می گردد . يكي از بهترين پژوهشهاي مروري كه انگيزش را به محيط تربيتي ارتباط داده است، توسط پينتريچ   و دوگوروت   در سال 1990 انجام شده است . آنها نتيجه گرفتند