هدف از این تحقیق بررسی مبانی خلاقیت شغلی با فرمت docx در قالب 29 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 


فهرست مطالب
مبانی خلاقیت شغلی
2-3- مبانی نظری خلاقیت شغلی34
2-3-3- تعریف خلاقیت36
2-3-4- ضرورت و اهمیت خلاقیت36
2-3-5- مدل های خلاقیت37
2-3-6- ویژگی های افراد خلاق37
2-3-7- تاثیر خلاقیت فردی روی سازمان43
2-3-8- کارهای لازم برای ایجاد خلاقیت و نوآوری گروهی44
2-3-9- اصول مديريت براي نوآوري:45
2-3-10- شرايط ايجاد خلاقيت و نوآوری:45
2-3-11- روشهاي افزايش خلاقيت46
2-3-12- مدیریت تقویت خلاقيت در سازمان:47
2-4-پیشینه تجربی47

 


بي شك يكي از زيبا ترين ويژگي هاي انسان، قدرت آفرينندگي و يا خلاقيت اوست. به واسطه ي همين ويژگي است، كه انسان مي تواند اهداف آرمان گرايانه خود را پديد آورد، و توانايي هاي خود را شكوفا سازد. آنچه پيش از اين در مورد خلاقيت تصور مي شد، بر اساس نگرش نبوغ آميز بنا شده بود، و طبق اين نگرش، خلاقيت به افراد خاصي تعلق داشت؛ افرادي كه از نبوغ استثنايي برخوردار بوده و توانايي هاي ذهني آنان، فراتر از مردم عادي به شمار مي رفت .

 

 

بنابراين خلاقيت موهبتي آسماني پنداشته مي شد، كه صرفاً در اختيار تعداد معدودي از افراد قرار گرفته است، در صورتي كه خلاقيت به افراد معدودي تعلق نداشته و تمامي افراد مي توانند خلاقانه فكر كنند. تنها تفاوت عمده بين افراد نابغه و خلاق وافراد عادي در اين است، كه گروه اول روش هايي را به كار مي گيرند، كه افراد ديگر از آن روش ها بي اطلاع هستند(پیرخالقی، 1384).

 

 

خلاقيت از جمله مسائلي است كه درباره ماهيت و تعريف آن تاكنون بين محققان و روان شناسان توافق به عمل نيامده است. در مجموع تعريف ها خلاقيت را چنين تقسيم بندي مي نمايد: بعضي از تعريف ها، ويژگي هاي شخصيتي افراد را محور قرار داده، و بعضي ديگر بر اساس فرايند خلاق و تعريف هاي ديگر بر حسب محصول خلاق به خلاقيت نگريسته اند.

 

 

تعاریف متعددی راجع به خلاقیت ارائه شده است، که در زیر به تعدادی از آنها اشاره می کنیم:پارنز : خلاقيت را مي‌توان به شكل بسيار ساده بعنوان توانایی ايجاد چيزي نو و بديع تعريف كرد.تورنس : تفكر خلاق مختصراً عبارتست، از فرآيند حس كردن مسائل يا كاستي‌هاي موجود در اطلاعات، فرضيه سازي درباره حل مسائل و رفع كاستي‌ها، ارزيابي و آزمودن فرضيه‌ها، بازنگري و بازآزمايي آنها و سرانجام انتقال نتايج به ديگران(صمدآقایی ،1385).