هدف از این تحقیق بررسی حاکمیت راهبردی شرکتی با فرمت docx در قالب 25 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

حاکمیت (راهبری) شرکتی

پایگاه نظری حاکمیت شرکت

نظریه نمایندگی

نظریه گروه­های ذینفع

 نظریه هزینه معاملات

سازوکارهای حاکمیت شرکتی

پیشینه

منابع

 

 

 

چند چارچوب نظری متفاوت برای توضیح و تحلیل حاکمیت شرکتی در دنیا مطرح است. هر کدام از آن­ها با استفاده از کلمات مختلف و به صورتی متفاوت به بحث در مورد حاکمیت شرکتی پرداخته­اند که ناشی از زمینه علمی خاصی است که به موضوع حاکمیت شرکتی می­نگرند. مثلاً نظریه نمایندگی از دیدگاه مالی و اقتصادی پرداخته است. نظریه هزینه معاملات از دیدگاه سازمانی مسئله را مورد بررسی قرارداده است. نظریه گروه­های ذینفع از دیدگاه اجتماعی به حاکمیت شرکتی نگریسته است. هر چند تفاوت­های چشمگیری بین چارچوب­های نظری مختلف وجود دارد (زیرا هر کدام دیدگاه متفاوتی را در نظر گرفته­اند)، ولی وجوه مشترک مشخصی نیز دارند. در مورد هر یک از دیدگاه­ها و تفاوت­های آن­ها بحث بعمل خواهد آمد.

 

 

 

 در سال های اخیر حاکمیت شرکتی توجه زیادی را به خود جلب کرده است و پیشرفت­هایی در اعمال حاکمیت شرکتی درسطح جهانی صورت می­گیرد. سازمان­های بین­المللی مانند سازمان همکاری­های اقتصادی و توسعه ،استانداردهای قابل قبول بین­المللی دراین­باره فراهم کرده­اند. در آمریکا و انگلستان و دیگر کشورها همچنان سیستم­های حاکمیت شرکتی در حال تقویت شدن هستند و به سهامداران و روابط آن­ها، پاسخگویی، بهبود عملکرد هیئت مدیره، حسابرسان، سیستم­های حسابداری و کنترل داخلی توجه ویژه می­کنند و به روش­هایی توجه دارند که شرکت­ها با این روش­ها اداره و کنترل می­شوند. علاوه براین سهامداران اقلیت، سرمایه­گذاران نهادی، حسابداران و حسابرسان و سایر بازیگران صحنه بازار پول و سرمایه از فلسفه وجودی و ضرورت اصلاح و بهبود دائمی حاکمیت شرکتی آگاهی دارند. در اثر توجه روزافزون به مسائل حاکمیت شرکتی در جامعه متخصصان تحقیقات دانشگاهی در این زمینه رونق گرفته و معیارهای نوین در این­باره پدید آمده و در حال پدید آمدن است. این موضوع از سال 2004 در مقاطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) در دانشگاه­های کشورهای توسعه یافته به عنوا ن سرفصل درسی مستقل تدریس می­شود.