هدف از این تحقیق بررسی تعارض کار خانواده با فرمت docx در قالب 27 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 


فهرست مطالب
تعارض کار خانواده
2-2 تعارض کار- خانواده 
2-4 پیشینه پژوهش
2-5چارچوب نظری تحقیق:
فهرست منابع

 

 

تقابل میان کار و خانواده یکی از موضوعات مورد توجه بسیاری از پژوهش¬ها در 25 سال گذشته بوده است(گرین هوس و پاول ، 1996). علوم مدیریت و روانشناسی نیز علاقه بسیاری به مطالعه اینکه چگونه مردان و زنان میان مسئولیت¬های شغلی و خانوادگی خود تعادل ایجاد می¬کنند، داشته¬اند (ادوارد و روثبارد ، 2000؛ کرچ میر ، 1992؛ کوسک، نویی و دمار ، 1999). 

 

 

در این میان با تغییر در ماهیت و ساختار نقش¬های کاری و خانوادگی، مانند شاغل شدن زوجین، حضور بیشتر زنان در مشاغل و کم رنگ شدن برخی نقش¬های سنتی در مسئولیت¬های زندگی خانوادگی افراد (بارنت و هاید ، 2001؛ ادوارد و روث بارد، 2000؛ جنکینز، رپتی و کروتر ، 2000) مطالعات بسیاری در این زمینه انجام شده است (به نقل از شاین و چن ، 2011). 

 


پیشینه مسائل مربوط به کار و خانواده عمدتاً بر روی تعارض میان حدود فعالیت¬های شغلی و خانوادگی، یا همان تعارض کار-خانواده (WFC) ، تمرکز یافته است، گرچه اصطلاح کار-خانواده و کـار-زنـدگی  اغلب بجای یکـدیگر استفاده می¬شـود؛ اما بین این دو تمـایز وجود دارد، چرا که عنوان کار-خانواده به مسائل مربوط به نقش¬های همسری و والدینی در خانه اشاره دارد و کار-زندگی به سایر نقش¬های غیر شغلی  فرد مانند عضویت در گروه¬های اجتماعی، فعالیت¬های مذهبی و غیره مربوط است.

 


براساس مطالعات کان (1964)؛ بیوتل و گرین هوس (1985) تعارض کار-خانواده را اینگونه تعریف  کرده اند «نوعی از تعارض بین نقشی ، که در آن فشار ناشی از نقش¬های حیطه کار و خانواده در برخی از جنبه¬ها با یکدیگر ناسازگار هستند، از این رو انجام یک نقش (شغلی یا خانوادگی) باعث دشواری در انجام دادن نقش دیگر می¬شود» ( به نقل از، شاین و چن، 2011).

 

 


تعارض کار-خانواده زمانی رخ می¬دهد که انتظارات مربوط به یک نقش با توانمندی¬های شخص برای اینکه سایر نقش¬هایش را نیز بتواند به طور کامل انجام دهد، تداخل می¬کند. گوود (1960) بیان می¬کند که تعارض بین نقش نتیجه و پیامدی چاره¬ناپذیر برای فرد در انجام نقش¬های چندگانه است (شاین و چن، 2011).