هدف از این تحقیق بررسی تربیت دینی با فرمت docx در قالب 41 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 


فهرست مطالب
تربیت دینی
2-16-ارتباط برنامه درسی پنهان با تربیت دینی
2-16-1- تربیت دینی 
2-17-عوامل موثر بر تربیت دینی  
2-17-1- اراده و تربیت دینی 
2-17-2- فطرت الهی
2-17-3- عوامل مافوق طبیعی و تربیت دینی
2-17-4- وراثت و تربیت دینی 
2-17-5-1-محیط و تربیت دینی
2-17-5-2- محیط طبیعی و تربیت دینی
2-17-6- خانواده و تربیت دینی
2-17-7- مدرسه و تربیت دینی 
2-17-8-گروه همسالان و دوستان و تربیت دینی
2-17-9- موسسات دینی و فرهنگی
2-17-10-ارتباط برنامه درسی پنهان با تربیت دینی 
2-18-بررسی پژوهش های پیشین

 

 

مراد از تربیت دینی چیست؟ برای رسیدن به پاسخ این پرسش لازم است مفاهیم «تربیت» و «دین» روشن شود. تربیت: در تعریف تربیت دو رویکرد عمده وجود دارد: رویکرد توصیفی و رویکرد آرمانی، رویکرد توصیفی در صدد است توصیفی دقیق و در عین حال جامع و مانع از عمل تربیت، یعنی از آنچه در خارج به عنوان تربیت روی می دهد، به دست دهد. 

 

 

این امر مستلزم آن است که در تعریف، عناصر و اجزای مشترک در اعمال تربیتی بیان و از ذکر عناصر و اجزای متفاوت اجتناب شود. رویکرد آرمانی، به عکس، در صدد است تعریفی از تربیت چنانکه باید باشد، نه چنانکه هست ـ یعنی تعریفی از تربیت آرمانی، نه تربیت جاری و رایج ـ به دست دهد. طبیعی است که هر فرد بر اساس بینش خاصی که درباره جهان، انسان، معرفت و ارزشهای مقبول خود دارد، تربیت آرمانی خاصی نیز خواهد داشت؛ از این رو، این نوع تعریف افزون بر آنکه نمی تواند مقبول تمام مکاتب تربیتی باشد، اغلب ناظر به وجوه تمایز مکاتب تربیتی است(ساجدی،12:1386). 

 

 

از سوی دیگر، تعریف توصیفی، تعریفی پیشینی و تعریف آرمانی تعریفی پسینی است؛ بدین معنا که تعریف توصیفی را می توان بدون رجوع به آرای مکاتب موجود در باب انسان، جامعه، هستی و ارزشهای مورد قبول به دست آورد و در کشف و استخراج دیدگاه های تربیتی مکاتب نیز راهنمای محقق است، در حالی که تعریف آرمانی پس از استخراج مبانی تربیتی یک مکتب دست یافتنی است. 

 

 

از آنجا که در این نوشتار در صدد دست یافتن به مفهوم تربیت دینی هستیم، تعریفی توصیفی از تربیت راهگشاست؛ زیرا این تعریف می تواند با مکاتب مختلف سازگار شود. در اینجا به برخی از این تعریف ها اشاره می کنیم(ساجدی،13:1386).