هدف از این تحقیق بررسی تحصیل و افت تحصیلی با فرمت docx در قالب 62 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد



 


فهرست مطالب
تحصیل و افت تحصیلی
بخش اول: ادبيات موضوع
تاريخچه آموزش و جايگاه آموزش در ايران باستان10
انقلاب اسلامي و آموزش عالي12
تاريخچه بنياد شهيد و امور ايثارگران13
آموزش عالي؛ تعاريف و كاركردها16
بخش دوم: پيشينه نظري
نظريه‌هاي فلسفي20
نظريه‌هاي روانشناسي اجتماعي29
نظريه‌هاي زيست شناسي (تكاملي)47
نظريه‌هاي جامعه‌شناسي49
چارچوب نظري انجام پژوهش67

 


به گواهي تاريخ ايرانيان از دير باز براي دانش ارزش بسيار قائل بودند ،در گاتها آمده است : هر مرد و زن ،پسر يا دختر بايد در راه دانايي و بينايي بكوشند چه دانش ديده بيناست و هر كه دانشمند نباشد كور و ناتوان است. در آموزه هاي زرتشت يكي از راههاي رسيدن به بهشت موعود ،كوشش و كمك به تعليم و تربيت نوع بشتر عنوان شده است چرا كه به نيروي دانش ،جهل و ظلم و ستم از جهان رخت برمي بندد.

 

 

در زمان هخامنشيان توسعه صنايع و حرف گوناگون و سازمان اداري و تشكيلات وسيع دربار نياز مبرمي به نيروي انساني متخصص و كارآمد داشت . به همين لحاظ در صدد بر آمدند علاوه بر آموزشهاي ديني ساير علوم را در مدارس و مكانهايي سواي خانه و پرسشگاهها بر پا دارند با توسعه تعليم و تربيت، مدارس عمومي در نقاط مسكوني نزديك محل كسب ،بازار و محل زندگي مردم ساخته شد.

 


اينگونه مدارس آموزش ديني واخلاقي ،آموزش اداري و كشوري،آموزش نظامي ،آموزش سياسي و آموزش صنعتي و هنري مانند تعاليم ديني زرتشت،ارتباطات ،امور مالي وحسابداري ،شناخت و آشنايي با ابزارهاي جنگي ،صنعت سفال ،فلز و بافندگي ،شيشه و كاغذ،سوار كاري و تير اندازي موسيقي ، پيكر تراشي را بر عهده داشتند. همچنين دانشگاه جندي شاپوربه دستور اردشير بابكان در قرن سوم ميلادي بنيانگذاري شد.

 


جايگاه آموزش در ايران دوره اسلامي:با ظهور اسلام و پذيرش آن توسط ايرانيان نه تنها در اعتقاد و باور آنان به آموزش خللي پيدا نشد بلكه با تأكيدي كه بر آموختن علم به عنوان يك ارزش اسلامي صورت گرفت اين اعتقاد راسخ‌تر گشت.

 

 

به اين ترتيب در حكومت اسلامي، دانش آموزي بيش از پيش رونق يافت و به حيات علمي مسلمانان انجاميدكه جلوه ي بارز آن را مي‌توان در دارالعلمها مدرسه‌ها، خانقاهها وجامعه هاي علمي جستجو كرد در اواخر قرن سوم هجري در شهرهاي عمده ي ايران مدارسي بر پا شد و حجره‌هايي براي سكونت طلاب تعيين گرديد. و براي تأمين مخارج مدرسه و پرداخت حقوق مدرس و كمك هزينه ي تحصيلي به طلاب موقوفاتي مقرر شد.

 


با آغاز صدارت خواجه نظام الملك روند توسعه‌ي مدارس بيش از پيش صورت پذيرفت مخصوصاً كه وي براي هر يك از مدارس جديد التأسيس نظامي ،دهات ، بازار،گرمابه ومستقلات ديگر وقف كرد كه از درآمد آن مخارج مدرسه وحقوق مدرسين وكاركنان پرداخت ميگرديد.

 

 

برنامه مدارس در ابتدا ساده بود و به تدريج رو به تكامل گذاشت تا آنجا كه در بعضي از مدارس طلبه مي توانست در هر يك از رشته هاي تفسير قرآن ،علم ،كلام، رجال و حديث وقفه ،حكمت و علوم طبيعي ورياضي و با يكي از فنون پزشكي ،شاعري ،منجمي ومهندسي تحصيل كند.