هدف از این تحقیق بررسی شادمانی و عوامل موثر بر آن با فرمت docx در قالب 39 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

مقدمه

تعریف مفهوم شادمانی

مفاهیم فرح و مرح در قرآن

تاریخچه مطالعات انجام شده در مورد شادی

مؤلفه های تشکیل دهنده ی شادمانی

عوامل مؤثر بر شادی

عوامل روان شناختی شادی

عوامل جسمانی شادی

عوامل اجتماعی و محیطی

عوامل فرهنگی شادی

مذهب و عوامل مذهبی شادی

عوامل اقتصادی

اثرات شادی از منظر روان شناسی

عوامل شادابی و نشاط از دیدگاه آیات و روایات

عوامل شادی دنیوی (از نظر آیات و روایات)

معیار ها و شرایط شادی بر اساس آیات و روایات

کاربرد های اطلاعات مربوط به شادی

منابع

 

 

 

شادی شایستگی روح وروان است. شادی گره گشای بسیاری از رنج هاست. شادی باعث می گردد تا فرد نوع نگرش خود را به زندگی ومعنویات آن مثبت جلوه دهد. نشاط یکی از هیجانات آدمی است که تأثیر ماندگاری برکنش وری جسمی، روانی و شناختی آدمی دارد و عملکرد اورا در قلمرو های مختلف فعالیتی فزونی می بخشد. فرد دارای نشاط به ندرت از نشانه هایی نظیر سردرد مزمن، احساس تنیدگی و فشار جسمانی( نظیر گرفتگی عضلات)، بی نظمی در کارکرد سیستم تنفسی  وقلبی و جز آن رنج می رد. چنین فردی از نظر هیجانی به ندرت در دام اختلالات روانی، به ویژه اضطراب و افسردگی گرفتار می آید.

 

 

 

 افزون بر آن، فرد با نشاط از حد اکثر مهارت های ذهنی خویش در جهت رشد بهره می گیرد (الیاسی، 1385، ص15). شادی مؤمن لحظه ای است که خدا را بندگی و اطاعت کرده و توفیق انجام تکالیف را به دست آورده است. پیامبر اکرم (ص) در وصیت خود به امام علی (ع) فرمود: ای علی برای مؤمن در دنیا سه خوشحالی است: دیدار با برادر دینی، افطار از روزه، و شب زنده داری در آخر شب. علم جدید نیز با کشف رابطه ی شادمانی با برخی از ضروریات زندگی بر اهمیت شادی تأکید می کند، و یکی از زمینه های مهم در تحقیقات اخیر، رابطه ی شادمانی با سلامت جسمانی است.

 

 

 

 تحقیقات مؤید این نکته است که حتی افراد شاد در مقایسه با دیگران کمتر به بیماری های شایع چون سرما خوردگی و آنفولا نزا مبتلا می شوند. رابطه ی شادی با بهبود سیستم ایمنی بدن و مقاومت در برابر سرطان و.... و نیز رابطه ی عدم شادی با مرگ زود رس، بیماری ها، حملات قلبی، و.... از مواردی است که بر اهمیت و ارزش شادی در زندگی تأکید می کند (عابدی، 1383).