هدف از این تحقیق بررسی نظریات کنش ارتباطی و بی هنجاری با فرمت docx در قالب 34 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

مبانی نظری

نظریه ی کنش ارتباطی

نظریه بی هنجاری یا آنومی

منابع

 

 

 

مدرنیته به ایده‏ی فلسفی خردِناب (یا عقل نظری) و سوژهی خردورز اشاره‏دارد (هاو، 1386: 107) و شکلی نوین از نظم درون روابط انسانی و مواجهه با دنیای بیرونی است که با بسط عقلانیت به عنوان یکی از اصلی‌‌ترین مؤلفه‌های خود، نویدبخش رهایی از تعین‌یافتگی‌ها و جزم‌اندیشی‌های نظام سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دنیای سنتی است. ماکس وبر (1920ـ 1864) از جمله کسانی بود که نسبت به پیامدهای این فهم از عقلانیت موضع انتقادی گرفت. از دید او شرایط اجتماعی «مدرن» به گونه‌ای است که به نظر می‌رسد دیگر امکان زندگی در «نحوه‏های جماعتی»‌ای که صرفاً متکی به یگانه بودن ارزش و هنجارهای مشترک در قلمرو عمومی باشد، وجودندارد.

 

 

 

 به این ترتیب به زعم او ، این قلمرو تبدیل به میدان نزاع بین انواع ارزش ها و هنجارها شده است: وضعیتی که  وبر  از آن با اصطلاح «جنگ خدایان» یاد می کند. به نظر می­رسد وبر تلاش دارد تا با پرداختِ این نظریه، مسئله­دار بودن « انتخاب » و  « ارزش­های هنجاری » ناشی از آزادی متافیزیکی را نشان دهد. امروزه ارزش­گذاری های متفاوت و متضادی وجود دارند که با جهان­های اجتماعی متفاوت و متضادی سروکاردارند. حضور همزمان این دو در یک جهان و یک عصر، بی­تردید آن جهان اجتماعی را دچار تنش می­سازد و به دلیل اینکه در عصر مدرن همواره امکان بروز تنش­های ارزشی-فرهنگی وجود دارد، وبر این امر را یکی از ویژگی‌های وضعیت جهان در عصر مدرن می‌داند؛ و از همین رو هم می‌گوید: «نظامهای ارزشی مختلفی در جهان در گیر نبردی بی‌امان هستند» (وبر،1368 : 88). به این ترتیب در نظر وبر شرط امکان جهان مدرن ناگزیر با تنش و تعارض مداوم همراه خواهد بود.