هدف از این تحقیق بررسی نظریه های علمی درباره اخلاق با فرمت docx در قالب 28 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

2-3-  نظریه­ های علمی

2-3-1- نظریه ­های روانشناسی

2-3-1-1- عوامل زیستی(طبیعت و ارگانیسم)

2-3-1-1-1-  ارتباط با طبیعت و رشد اخلاقی

2-3-1-1-2-  خاستگاه­ های زیستی رفتارهای اخلاقی

2-3-1-1-3- ارتباط متقابل زیستی

2-3- 1- 2-  عوامل ذهنی

2-3- 1- 2-  1-  رویکرد شناختی

2-3- 1- 2-  2- نظریۀ قلمرویی

2-3- 1- 3-   عوامل اجتماعی

2-3- 1- 3-1-  نظریه درونی­سازی و رشد عاطفی وجدان

2-3- 1- 3-2-  نظریه درونی­سازی و رشد شناختی وجدان

منابع

 

 

 

از چهار عرصۀ عمدۀ مطالعات اخلاقی؛ یعنی فرااخلاق، اخلاق هنجاری، اخلاق کاریردی و اخلاق توصیفی، علوم تجربی از جمله روانشناسی، جامعه شناسی و تاریخ، مطالعۀ توصیفی اخلاق را به عهده دارند. در اخلاق توصیفی عمدتاً این پرسش­ها پیگیری می­شود که افراد، گروه­ها و جوامع انسانی به کدام ارزش‌ها و نظام‌های اخلاقی پایبند هستند؟ چرا و چگونه به این نوع نظام اخلاقی پایبند می­شوند؟ به عبارت دیگر، حضور و غیاب نظام‌های اخلاقی گوناگون در میان انسان‌ها، اقشار و جوامع، و چرایی و چگونگی این توزیع به عهدۀ این دسته از علوم است. 

 

 

 

نظریه­ های علمی رسالت خود را تبیین و تعلیل پدیده­های مورد مطالعه می­دانند. نظریه­های علمی ادّعا دارند با بازگرداندن تنوع، تکثر و پیچیدگی ظاهری پدیده­ها به سطحی عمیق، یگانه و بسیط، آنها را توضیح می­دهند. در بررسی نظریه­ها باید دید علت­ها و معلولهای هر نظریه کدامند و سازوکار اتصال علت­ها به معلولها چگونه است؟ در یک نگاه کلی می­توان گفت نظام اخلاقی به عنوان یک معلول و تبیین­خواه در نظریه­های روانشناسی اخلاق، محصول تعامل عوامل طبیعی ـ زیستی، عوامل ذهنی و عوامل اجتماعی(جامعه) قلمداد شده­ است. اصولاً رویکردهای نظری مختلف بر اساس تأکیدی که بر یکی از این سه عامل به عنوان مبیّن و علت اصلی دارند از یکدیگر فاصله می­گیرند. بنا به اصل سنخیت علت و معلول تأکید رویکردهای مختلف بر هر کدام از این عوامل به تعریف و تفسیر خاصی از نظام اخلاقی به عنوان متبین نیز منجر می­شود. تقریباً در هر نظریۀ روان­شناسی اخلاق، رگه­هایی از این سه عامل وجود دارد ولی مبیّن اصلی هر دیدگاه یکی از این عوامل است و دو عامل دیگر به گونه­ای در پرتو آن تحلیل و تفسیر می­شوند.