هدف از این تحقیق بررسی قابلیت جذب دانش با فرمت ورد در قالب 37 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 


فهرست مطالب:
قابليت جذب دانش
2-9 مفهوم قابليت جذب دانش
2-10 انواع قابليت جذب دانش
2-10-1 قابليت جذب بالقوه
2-10-2 قابليت جذب بالفعل
2-10-3 قابليت جذب مطلق
2-10-4 قابليت جذب نسبي
2-11 مدل هاي قابليت جذب دانش    
2-11-1 مدل قابليت جذب دانش کوهن و لونيتال
2-11-2 مدل قابليت جذب دانش زهرا و جرج
2-11-3 مدل قابليت جذب دانش منبيوا و همکاران
2-11-4 مدل قابليت جذب دانش لين و همکاران
2-11-5 مدل قابليت جذب دانش تودوروا و داريسين
2-12 مؤلفه هاي کليدي قابليت جذب دانش
2-13 اهميت قابليت جذب دانش در نوآوري سازمان 
2-14 قابليت جذب دانش و آموزش عالي

 

 

 

اين شکل از قابليت جذب دانش توسط زهرا و جرج (2002) ارائه شده است . آنان معتقدند که قابليت جذب بالقوه ، سازمان ها را به منظور انجام فرآيندهاي کسب و دروني سازي دانش خارجي پذيرا مي سازدو

 

 

 

 

ولي در اين نوع از قابليت جذب ، به کارگيري دانش خارجي کسب شده و دروني سازي شده تضمين نمي شود و صرفاً به کسب و دورني سازي آن اکتفا مي شود . قابليت جذب بالقوه ، منبع اوليه به منظور بهبود عملکرد سازمان ها مي باشد . تجربيات گذشته يکي از عوامل مؤثر در قابليت جذب بالقوه و خصوصاً گسترش قابليت هاي کسب و دروني سازي دانش خارجي مي باشد .

 

 

 

 

اين شکل از قابليت جذب نقش مهمي در تجديد کردن دانش پايه سازمان ها و مهارت هاي لازم براي رقابت کردن در محيط خارجي بازي مي کند . سازمان هايي که در استفاده از منابع و قابليت هاي خود انعطاف پذيرند مي توانند دانش پايه اي خود را براي سرمايه سازي فرصت هاي استراتژيک ظاهر سازند . بنابراين مي توان گفت که قابليت جذب بالقوه داراي دو فرايند است که عبارتند از : کسب دانش خارجي و دروني سازي دانش خارجي (زهرا و جرج ،2002) .

 

 

 


فرآيند کسب دانش خارجي بر قابليت سازمان براي شناسايي و کسب دانش با ارزش و جديد خارجي که مبنايي براي عمليات سازمان به حساب مي آيد دلالت دارد . تلاش هاي مصرف شده در فرآيند جاري کسب دانش داراي سه ويژگي است که مي تواند بر قلبليت جذب دانش تأثيرگذار باشد که عبارتند از : شدت  ، سرعت  ، هدايت.