هدف از این تحقیق بررسی توانمند سازی و رویکردهای آن با فرمت docx در قالب 33 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

مبانی نظری تحقیق

توانمند سازی

تعریف توانمند سازی

مفاهیم توانمند سازی

توانمند سازی به مثابه یك عنصر ارتباطی

توانمند سازی به مثابه یك مفهوم انگیزشی

توانمند سازی وقدرت

توانمند سازی وغنی سازی شغل

توانمند سازی ومشاركت كاركنان

توانمند سازی وتفویض اختیار

رویكردهای توانمند سازی

رویکرد مكانیكی

رویكردارگانیكی

ابعاد توانمند سازی روان شناختی

احساس شایستگی

احساس خودمختاری

احساس موثر بودن

احساس معنی دار بودن

احساس اعتماد

مدل های توانمند سازی

مدل توماس وولتهوس

مدل اسپریتزر

مدل توانمند سازی یاهیا ملهم

منابع

 

 

 

توانمند سازی به فرایندی اطلاق می‌شود که طی آن مدیر به کارکنان کمک می‌کند تا توانایی لازم برای تصمیم گیری مستقل را بدست آورند. این فرایند نه تنها در عملکرد افراد بلکه در شخصیت آنان نیز مؤثر است. مهم‌ترین مفهوم توانمند سازی، تفویض اختیار به پایین‌ترین سطوح سازمان است. فرایند تصمیم گیری باید از درجه بالای عدم تمرکز برخوردار باشد و افراد یا گروه‌های کاری نیز باید مسؤل یک قسمت کامل از فرایندهای کاری باشند (لاولر، 1994 :64).

 

 

 

بلاتچارد، کارلوس و راندلوف(2003: 39) می‌نویسد بسیاری از مدیران به توانمند سازی از این دیدگاه می‌نگرد که به افراد تصمیم گیری می‌دهد. بسیاری از کارکنان نیز منظور از توانمند سازی را کسب آزادی بی قید و شرط برای اجرای هر کاری می‌دانند. همچنین توانمند سازی آزاد کردن نیروی درونی افراد برای کسب دستاوردهای شگفت انگیز است. توانمند سازی به معنای قدرت بخشیدن است و این یعنی به افراد کمک کنیم تا احساس اعتماد به نفس خود را بهبود بخشند، بر ناتوانی یا درماندگی خود چیره شوند، و در افراد شور و شوق فعالیت ایجاد و انگیزه‌های درونی آنان را برای انجام دادن وظیفه بسیج کنیم.