هدف از این تحقیق بررسی راهبردهای یادگیری خودتنظیمی با فرمت docx در قالب 22 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

خودتنظیمی

یادگیری خودتنظیمی

مفهوم یادگیری خودتنظیمی

راهبردهای یادگیری

طبقه بندی راهبردهای یادگیری

راهبردهای مرور ذهنی

راهبردهای بسط دهی

راهبردهای سازماندهی

راهبردهای نظارت بر درک مطلب

راهبردهای عاطفی

راهبردهای یادگیری خودتنظیمی

راهبردهای شناختی

راهبردهای فراشناختی

رابطه ی یادگیری خودتنظیمی وپیشرفت یادگیری

ویژگی های یادگیرندگان برخوردار از توانایی خودتنظیمی در یادگیری

آگاهی های فراشناختی و سبک های یادگیری

عملکرد تحصیلی

مفهوم عملکرد تحصیلی

عوامل موثر در عملکرد تحصیلی

عوامل فردی

عوامل خانوادگی و اجتماعی

عوامل آموزشگاهی

جنس

مفهوم پیشرفت یا موفقیت تحصیلی

عوامل موثر بر پیشرفت و افت تحصیلی

نظریه ی یادگیری خودتنظیمی و عملکرد تحصیلی

نقش خودتنظیمی در پیشرفت تحصیلی

رابطه ی خودتنظیمی یادگیری با مهارت ها و پیشرفت تحصیلی دانشجویان

 

 

 

 

تئوری و تحقیق علمی در مورد یادگیری خودتنظیمی، از اواسط دهه ی 1980 در پاسخ به این سؤال مطرح شد که چه طور دانش آموزان به فرآیندهای یادگیری خودشان مسلط می شوند. در واقع از دهه ی 1980 به بعد، یادگیری خودتنظیمی به عنوان راهبردی نو برای کمک به دانش آموزان به منظور تسلط بر فرآیندهای یادگیری و به طور کلی بهبود کیفیت یادگیری، مورد توجه روان شناسان، مشاوران و متخصصان تعلیم و تربیت قرار گرفت. تا قبل از دهه ی 1980، مطالعات در حوزه ی یادگیری خودتنظیمی بر زمینه های گوناگون فردی، خانوادگی و اجتماعی متمرکز بود و پس از آن، این سازه در زمینه ی یادگیری مطرح شد و مورد توجه نظریه های گوناگون روان شناسی از جمله رفتارگرایی، شناخت گرایی و ساخت گرایی قرار گرفت(کدیور،1380).

 

 

 

مطابق نظر بندورا (1977)، خودتنظیمی کاربرد توانایی ها و قابلیت های خود هدایتی، خودکنترلی و خودمختاری می باشد. از نظر وی قابلیت های ذکر شده تحت تأثیر باور افراد درباره ی خودكارآمدی در فعالیت ها و رفتارهای مختلف است .خودتنظیمی، به عنوان كوشش های روانی در كنترل وضعیت درونی، فرایندها و كاركردها جهت دستیابی به اهداف بالاتر تعریف شده است (كول، لوگان و والكر،2011). به طور کلی زیمرمن (1990)، خودتنظیمی در یادگیری را به مشاركت فعال یادگیرنده (از نظر رفتاری، انگیزشی،  شناختی و فراشناختی ) در فرآیند یادگیری، به منظور بیشینه كردن فرآیند یادگیری اطلاق نموده است.