هدف از این تحقیق بررسی عزت نفس و اهمیت آن با فرمت docx در قالب 39 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

2-2-عزت نفس

2-2-1-مفهوم عزت نفس

2-2-2-عزت نفس چیست؟

2-2-3-اهمیت عزت نفس

2-2-4-ابعاد عزت نفس

2-2-5-سطوح عزت نفس

2-2-6-شكل گیری مفهوم خود و عزت نفس به مثابه صفات عزت نفسی

2-2-7-از عزت نفس » بالا یا پایین«چه استنباطی می‌شود؟

2-2-8-دیدگاه متقدمان روانشناسی درباره عزت نفس

2-2-9-روی آوردهای نظری دربارة عزت نفس

2-2-10-رابطه خود آرمانی ، خودپنداشت و  حرمت‌خود

2-2-11روش‌های تغییر پذیری عزت نفس و پاره‌ای پژوهشها در مورد آن

منابع

 

 

 

اغلب ما تصویری از عزت نفس پایین داریم، اما باید توجه داشت این تشخیص همیشه آسان نیست. سه شکل مختلف از عزت نفس پایین را در زیر بررسی می کنیم. فریبنده : فرد خوشحال و موافق رفتار می‌کند اما به راستی از شکست می­هراسد. او در هراسی دایمی نسبت به آشکار شدن هویت واقعی خود به سر می­برد، این فرد جهت حفظ نقاب عزت نفس مثبت، نیاز به کامیابی­های مکرر دارد که این امور خود منجر به مشکلاتی چون کمال­گرایی، تعلل در امور، رقابت و فرسودگی می‌شود.

 

 

 

عصیانگری: رفتار فرد به گونه­ای است که گویی مصلحت اندیش دیگران بوده و در همه موارد صاحب نظر می‌باشد. این افراد همانند افراد مهم و قدرتمند عمل می‌کنند. همواره از این مسأله که دیگران، « به اندازه کافی خوب نیستند» احساس خشم و عصبانیت می‌کنند. دایماً وانمود می‌کند قضاوت و انتقاد دیگران سبب آزارش نمی‌شود. در نهایت این حالات به مشکلاتی نظیر سرزنش بیش‌از حد دیگران، قانون شکنی یا مخالفت‌جویی می‌انجامد.

 

 

 

بازنده: فرد احساس بی‌فایدگی دارد و قادر به مواجهه با جهان نمی‌باشد. او در انتظار رسیدن یک ناجی یا فریادرس به سر می‌برد. وی برای مقابله با ترس ناشی از قبول مسئولیت تعیین زندگی خود، در دلسوزی برای خویش یا بی‌تفاوتی بسر می‌برد و جهت راهنمایی، پیوسته چشم به دیگران دوخته است. این دیدگاه به مسایلی نظیر کمبود مهارت‌های ابراز وجود، کم آموزی، اتکای بیش از حد به دیگران و ... منجر می‌شود. (مصباح ، 1381).