دانلود پاورپوینت چالش ها و چشم اندازهای امنیت راه و ترافیک کشور جهت رشته علوم اجتماعی در قالب 15 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش

 

 

 

فرهنگ ترافيك به مجموعه هایی از ارزش ها، هنجارها، آداب، باورها و سننی (در خصوص خودرو) اطلاق می شود که از سوی کاربران ترافیکی، هنگام تردد در کوچه، خیابان، میدان، بزرگراه و… مورد توجه قرار می گیرد. این فرهنگ اساساً آمیخته ای از دو بخش اصلی است: نخست آیین نامه ها وقوانین راهنمایی و رانندگی که خود حاوی شکل های نوشتاری و علائم است و دوم رفتارها وکنش های عمومی بازیگران ترافیک که تحت تأثیر باورها، آداب و سنن فرهنگی آن جامعه قرار دارند.

 

 

 

بسیاری از مشکلات مربوط به حمل و نقل ترافیک در کشور ما از رفتار استفاده کنندگان ناشی می شود. علت اصلی آن عدم آگاهی، نداشتن آموزش کافی و فقدان وجدان اجتماعی نسبت به حقوق سایر استفاده کنندگان است. نزدیک به 90 درصد در ایمنی راه و وقوع تصادفات سهم دارد. بدون اصلاح رفتاراستفاده کنندگان از سیستم حمل ونقل، سایر اقدامات اجرایی بازده مطلو بی نخواهد داشت. حمل و نقل و ایمنی آن از ابعاد مختلفی برخوردار است.

 

 

 

حمل و نقل جدید بر سه عنصر ماشین (خودرو )، انسان (راننده وعابر) و راه (جاده و خیابان) استوار است پس هر آن چه که بر بهبود عملکرد و کاهش هزینه های منفی این سه عنصر اثرگذار باشد می تواند در مدیریت ایمنی حمل و نقل مورد توجه قرار گیرد . بر این اساس بسیاری از سازمان ها و موسسات و نهادهای دولتی و عمومی و خصوصی در این امر مؤثرند.بیشتر این سازمان ها در اقدامات پیشگیرانه و تعدادی نیز وظایفی را (پس از شکل گیری تصادف) در زمینه کاهش خسارات و تلفات به عهده دارند . برخی درفرایند ایمنی حمل و نقل درون شهری و برخی دیگر در ایمنی حمل و نقل جاد های برون شهری دخیل هستند و بسیاری نیز به طور مشترک در هر دو حوزه دخالت دارند.

 

 


فهرست مطالب
مقدمه
فرهنگ ترافیک
آموزش ترافیک
عامل انسانی
نهادهای مرتبط با ایمنی ترافیک و تصادفات
وضعیت موجود ترافیک کشور
چالش های اساسی ایمنی راه و ترافیک کشور
فرصت های پیش روی توسعه ایمنی راه و ترافیک کشور
چشم انداز مطلوب
ریشه های اصلی چالش های ترافیکی کشور
رهیافتی بر تحقق چشم انداز مطلوب ایمنی راه و ترافیک کشور:چه باید کرد؟
نتیجه گیری