دانلود پاورپوینت سازه های فضاکار وتحلیل و طراحی سازه جهت رشته معماری در قالب 47 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش

 

 


–   سازه های فضایی شکلهای هندسی منظمی هستند که در کنار یکدیگر تکرار شده و با اتصال مکرر این اجزا، شبکه ای مستحکم و یکپارچه با ساختاری سه بعدی ایجاد می شود. این اجزا از المان های طولی و همچنین اتصال هایی که هر روز بر انواع آنها افزوده می شود تشکیل می شوند. پس در حالت کلی به سازه ای که اصولا رفتار سه بعدی داشته باشد، به طوریکه به هیچ ترتیبی نتوان رفتار کلی آن را با استفاده از یک یا چند مجموعه مستقل دو بعدی تقریب زد، سازه فضاکار گفته می شود.  

-با استناد به گزارشی که در رابطه با ” وضعیت موجود سازه های فضا کار” توسط انجمن بین المللی پوسته ها و سازه های فضایی ( IASS) در سال 1984 انتشار یافت، می توان تعریف زیر را درباره سازه های فضایی ارائه کرد :

 

 

 

یک سازه فضایی را می توان بصورت یک سیستم سازه ای درنظر گرفت که از عضوهای خطی تشکیل شده است و طرز قرارگیری آنها به گونه ای است که بارها به صورت سه بعدی منتقل می شوند.
-سازه های مشبک فضایی از اوایل قرن 20 میلادی هنگامی که اولین نمونه های این نوع سازه ها در سال 1903 توسط الکساندر گراهام بل ساخته شد همواره با فرم های متنوع تاکنون مورد استفاده قرار گرفته اند. رفتار سه بعدی،  پیش ساخته بودن و امکان تولید انبوه آن سبب شد شبکه های فضایی به عنوان یکی از موثرترین روش ها برای پوشش سقف ها و اجرای ساختمان های با دهانه های زیاد، مورد توجه معماران و مهندسان باشد.

-در دهه 60 میلادی بود که این نوع سازه ها به صورت موضوعی بین اللملی و قابل بحث مطرح شد به طوری که اولین کنفرانس بین اللملی سازه های فضایی در سال 1966 برگزار شد و تکنولوژی سازه های فضاکار جنبه جهانی پیدا کرد.

 

 


فهرست مطالب
آشنایی با سازه های فضاکار
تاریخچه سازه های فضاکار
تعریف سازه های فضاکار
پدر علم نوین سازه های فضاکار ؛ پروفسور هوشیار نوشین
دلیل شهرت ناگهانی سازه های فضایی
مزیت های سازه های فضاکار
محدودیت های سازه فضاکار
کاربردهای سازه فضاکار
معماری سازه های فضاکار(تخت-شیب دار-قوسی –گنبدی-هرمی)
طبقه بندی بنیادی سازه فضاکار
طبقه بندی اسمی سازه فضاکار
انواع مدل های هندسی سازه فضاکار ( شبکه های تخت یا لایه ای – شبکه های چلیک- گنبدها)
اتصالات در سازه فضاکار
انواع سیستم های اتصال سازه فضاکار
اجزای سازه فضاکار (گوی –بشقابک-اسلیو-لوله-پیچ )
انواع پوشش های سازه فضاکار
مصالح سازه فضاکار
انواع دیتایل های اتصالات سازه فضاکار
تحلیل و طراحی سازه فضاکار
آشنایی با نرم افزار Formian
مود های ناپایداری در سازه فضاکار
مراحل عملی اجرای پروژه سازه فضاکار
نکات اجرایی سازه فضاکار
نحوه مونتاژ سازه فضاکار
بازرسی فنی برای خوردگی سازه فضاکار    
آیین نامه ملی سازه های فضاکار
بارهای وارده بر سازه فضاکار
نیروهای دینامیکی در طراحی سازه فضاکار
منابع و مراجع