دانلود پاورپوینت برج لاجیم و برج رسگت در قالب 27 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 

-لاجیم روستایی در محاصره کوه ، جنگل و رود  و در 27 کیلومتری شمال شرقی زیرآب و قسمت جنوب شهرستان ساری قراردارد . از قدیم الایام جزءقلمرو پادشاهان و خاندان حاکم بر سرزمین طبرستان بود. اگر در اطراف این روستا گشتی زده ویا زمین را شخم زنید با آجرهای سفت سرخ رنگ و با تکه سفالهای ساده و یا منقوش شکسته روبرو خواهیدشد که حکایت از جریان زندگی در گذشته ی دور در این روستا دارد

-برج لاجیم  به صورت گنبد از نوع« رک »واز  قدیمی ترین این نوع در قسمت جنوبی روستا بر لبه یک زمین شیب دارقرار دارد .

« برج مدور آجری نزدیک آبادی لاجیم از بخش سوادکوه شهرستان ساری دارای دو کتیبه ی پهلوی و کوفی مورخ 413 ه . ق و گنبد مخروطی منحنی مقبره “کیا شهریار بن عباس” است و مردم منطقه آن را” امام زاده عبدالله” می خوانند.»

 

 

 

-برج لاجیم با ثبت تاریخی 185 در عداد بناهای دوره تسلط آل زیار برطبرستان است. این برج همانطور که از کتیبه ی موجود مشخص است درآغاز    قرن پنجم ه . ق در دوره ی سلسله باوندیان و عصر قابوس بن وشمگیر ساخته شد . در این دوران و به همین سبک یک برج دیگر نیز ساخته شد که برج رسگت در بخش دودانگه ساری می باشد .

-برج رسگت در دو فرسنگ و نیمی لاجیم در قریه رسگت محله ی دود انگه واقع است

-این برج هم بنایی آجری و مدور و دارای سقف مخروط است ،قطر داخلیش 57/4 متر است طاقچه ی بلندی  دارد که از دو جانب به مقرنس آجری مزین به نقوش گچ بری بر آن تعبیه کرده اند در زیر آن کتیبه زیبایی به خط کوفی گچ بری شده است که دو ثلثش از میان رفته است .

 

 


فهرست مطالب:
معرفی استان
طبرستان
تاریخچه شهر ساری
تاریخچه سوادکوه
بناها وجاذبه های تاریخی سوادکوه
تاریخچه برجها
*برج لاجیم*
برج رسگت
کاربری اینگونه برجها
شیوه معماری برجها