دانلود پاورپوینت بررسی روند ساخت مسجد در ایران جهت رشته معماری در 75 اسلاید و با فرمت pptx  بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش

 

 

 


حقيقت امر اين است كه مسجد به تمام معني بناييست اسلامي و اين ديدگاه، جلوه گاه كليه رمز و رازهاي معماري اسلامي به شمار مي آيد.
در مقابل بعضی از ایوان های مساجد، صفه یا سکویی مجزا قرار داشت که طول و عرض آن متناسب دهانه ایوان به ارتفاع ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر از سطح مسجد بالاتر بوده که آن مخصوص نمازگزاران فضای آزاد و از فضاهای دیگر متمایز بوده و مردم با کفش بر آن رفت و آمد نمیکردند.
در بعضی از مساجد مانند مسجد عتیق شیراز بر روی حوض، سکو یا تختگاهی ساخته اند که پایه های آن در حوض است. در بالای این سکو که به آن ”خدای خانه“ میگویند مومنین دور از دسترس مردم عادی، به تلاوت قرآن می پرداختند.
در وسط حیاط، آب مظهر پاکی و نظافت در حوض بزرگی که با فضاسازی بنا به صورت دایره و یا مربع و مستطیل و یا هشت گوش متناسب است، متجلی میشود و جای حوض را در جایی انتخاب میکردند که که لااقل تصویر بخش اعظمی از بنا را به ویژه ایوانها و طاق نماها که داری تزیینات و رنگ های الوان بودند کاملا در حوض منعکس شود.

 

 

 


فهرست مطالب:
دسته بندی هنر و معماری اسلامی
اصول معماری ایرانی
شیوه های شهر سازی قبل و بعد اسلام
عناصر مشترک بین مساجد
منار ها
گنبد
شبستان
محراب
نورگير
و..