هدف از این پایان نامه ضرورت آموزش و بالندگی نیروی انسانی با نگاهی بر آموزش های فنی و حرفه ای می باشد.

 

 

 


     هر سازمانی به افرادی آموزش دیده و با تجربه نیاز دارد تا بتواند ماموریت خود را به نحو مطلوب به انجام برساند و به اهدافی که تعیین کرده است برسد . با پیچیده شدن مشاغل بر اهمیت آموزش کارکنان به خصوص آموزش های مهارتی و یادگیری مهارت های لازم افزوده می شود .از این رو لازم است سطح ، توانایی و انطباق پذیری کارکنان افزایش یابد . زمانی که مشاغل ساده بودند ، به آسانی فراگرفته می شدند و دگرکونی های فنی تاثیر اندکی در آن ها داشت و از این رو کارکنان نیاز چندانی به افزایش یا تغییر مهارت های خود نداشتند . اما دگرگونی های پر شتابی که قرن گذشته در جوامع پیشرفته و توسعه یافته روی داده است فشار روز افزونی را بر سازمان ها وارد آورده است تا محصولات و خدماتی را که تولید می کنند ، چگونگی تولید و عرضه شان را ، نوع مشاغل مورد نیاز و نوع مهارت های لازم برای انجام دادن این مشاغل را با وضعیت موجود تطبیق دهند .

 

 

منظور از آموزش ، آموختن عمل یا مجموعه ای از اعمال است که موجب می شود فردی مهارت ، دانش و مانش لازم  را برای انجام کاری فراگیرند.(کیان پور ، 1389). بنا به تعریف های صورت گرفته در خصوص یادگیری و آموزش می توان گفت آموزش می تواند تغییر مهارت ها ،دانش و نگرش و رفتار اجتماعی را در بر داشته باشد . آموزش می تواند به فضای به وجود آمدن تغییرات در ویژگی های شخصیتی ، رفتاری ، نگرش ها در مورد همکاران و گروه و سرپرستان و اهداف سازمان بینش مطلوب را بوجود آورد . یادگیری را می توان یک تغییر نسبتا دائمی رفتار یا رفتار بالقوه که در نتیجه تجربه مستقیم یا غیر مستقیم باشد تعریف کرد ) الوانی و معمار زاده ، 1388).

 

 


با توجه به این تعریف می بینیم آموزش دارای مراحل زیر است :
     اول اینکه ، یادگیری با تغییرات همراه است یعنی فرد پس از آنکه چیزی را آموخت با آن چه که قبلا بوده است فرق دارد یعنی مهارت های شغلی جدید را آموخته است .
دوم اینکه ، تغییر ناشی از یادگیری مدت زیادی دوام می آورد . در نتیجه دانشجویی که مطلبی را فقط برای امتحان یاد گرفته است و بلافاصله آن را فراموش می کند حقیقتاً آن را نیاموخته است .
سوم اینکه ، آموزش و یادگیری بایستی تاثیری بر رفتار هنرجو ، دانشجو، دانش آموز و یادگیرنده داشته باشد با توجه به اینکه اثر یادگیری در مغز را به راحتی نمی توان مشاهده کرد بنابراین تاثیر یادگیری را بایستی در رفتار یادگیرنده مشاهده نمود .و در آخر می توان گفت تغییر ناشی از یادگیری حاصل تجربه های مستقیم و غیر مستقیم می باشد مثلا هنرجویی که مستقیما با دستگاه تراش کار می کند و آموزش می بیند با فردی که به صورت غیر مستقیم و تئوری مطلبی را می آموزد فرق بسیار دارد . و مطمئناً شخص اول به واسطه نوع آموزش و لمس کار به صورت عملی توفیق بیشتری را در یادگیری و به کار بستن آن شغل خواهد داشت .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

2-1-مقدمه    8
2-2- ضرورت آموزش و بالندگی نیروی انسانی    12
2-3- تاریخچه آموزش های فنی و حرفه ای در جهان و ایران    16
2-4-آموزش فنی و حرفه ای    18
2-5- واژه شناسی آموزش فنی و حرفه‌ای    20
2-6- آموزش در زندان    21
2-7- مهارت    22
2-8-سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور  (TVTO)    22
2-9- کارآفرینی ، تعریف و اهداف آن    23
2-10- مبانی تئوریک آموزش های فنی و حرفه ای    25
2-11-ضرورتها و الزامات آموزش مهارت های فنی و حرفه ای    31
2-12- نقش آموزش های فنی و حرفه ای در تربیت نیروی انسانی    35
2-13-تاثیر مهارت در اشتغال    39
2-14- رابطه آموزش های فنی و حرفه ای و اشتغال    43
2-15-آموزش های فنی و حرفه ای در زندان    50
2-16-ضرورت آموزش فنی و حرفه ای در زندان    54
2-17-تاریخچه‏ آموزش و اشتغال زندانیان‏ در نظام زندانبانی‏ انگلستان    57
2-18-آموزش و اشتغال زندانیان در قرن حاضر    61
2-19- مرور ادبیات و سوابق مربوطه    66
منابع و مآخذ    73
الف) منابع فارسی    73
ب) منابع خارجی    75