هدف از این پایان نامه ماهیت برنامه ریزی استراتژیک و لزوم برقراری آن در سازمانها می باشد.

 

 

 

 

 

برنامه ريزي استراتژیک اثربخش به عوامل متعددي بستگي دارد؛ تعيين رسالت، چشم انداز، هدفگذاري صحيح، تجزيه و تحليل محيط داخلي و خارجي سازمان و ...، از عوامل و عناصر مهم برنامه ريزي استراتژیک محسوب مي شوند؛ اين عوامل در فرايند برنامه ريزي منطقي بايد مورد توجه قرار گيرند. این مهم در ارتباط با مفهوم بلوغ سازمانی نیز معنی پیدا می کند. 

 

 

 

اهميت امر برنامه ريزي بر كسي پوشيده نيست. مديران سازمان ها، بدون ترسيم دورنماي آينده فعاليت هاي خود، قادر به رهبري و هدايت صحيح در اين عرصه پيچيده نيستند. در اين عصر از پيشرفت علم و فناوري، برنامه ريزي استراتژیک، ابزاري سودمند براي مديران و كارشناسان سازمان ها و رشته فعاليت هاي مرتبط است. برنامه ريزي استراتژیک عواملي اساسي خطرآفرين محيطي را تحليل كرده و راه حل هايي را كه با احتمال بيشتري براي رسيدن به هدف مناسب تر است ارائه مي-دهد. به عبارتي برنامه ريزي استراتژیک فرايند تعيين اهداف سازمان و اتخاذ تصميم درباره طرح هاي جامع عملياتي و اجرايي براي تحقق آنهاست. با وجود اهميت برنامه ريزي استراتژیک، هنوز در بسياري از سازمان ها تأثير حياتي آن در رسيدن به اهداف سازمان به خوبي درك نشده است؛ حتي در بعضي از مواقع مديران آن را يك امر تجملي و پر هزينه مي‌دانند. به عقيده بعضي از انديشمندان، برنامه ريزي استراتژیک بيانگر قدرت خلاق مديران و ساختن آينده است؛ يعني مديران از طريق برنامه ريزي استراتژیک به امر آينده سازي مي پردازند.كاربرد برنامه ريزي استراتژیک، همراهي همه بخش ها و توسعه منابع انساني را مي طلبد كه بايد آن را به عنوان يك تحول در بهبود و توسعه سازمان بر شمرد(بهرامی و دیگران، ۱۳۸۹).

 


امروزه سازمان ها، با توجه به گستردگي جغرافيايي، حجم نيروي انساني، تنوع تهديدات داخلي و خارجي، نوع مأموريت-هاي تعريف شده و ساير ويژگي هاي خود، بايد از نوعي آينده نگري مناسب برخوردار بوده و با انعطاف پذيري در اهداف، برنامه ها و منابع، بتوانند مأموريت هاي خود را به گونه مطلوب به انجام برسانند. اين مهم، نيازمند داشتن نوعي برنامه ريزي استراتژیک قوي است كه بايد با دقت به طراحي و سرانجام اجراي آن پرداخت. براي استقرار مطلوب برنامه ريزي استراتژیک در سطح يك سازمان، پيروي از يك فرايند مناسب كه براساس شرايط و اقتضائات آن سازمان طراحي و تدوين شده است، ضرورتي دو چندان پيدا مي‌كند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

2-1 -ماهيت برنامه ريزي استراتژیک    11
2-2 - لزوم برقراري برنامه ريزي استراتژیک در سازمانها    14
2-3 - الگوهای رایج برنامه ریزی استراتژیک    16
2-3-1-الگوي برنامه ريزي استراتژیک استونر و فريمن    16
۲-3-۲ -الگوي برايسون    18
۲-3-۳ -الگوي برنامه ريزي استراتژیک سازمان جهاني بهداشت    20
۲-3-۴ -الگوي گوداشتاين و همكاران    21
۲-3-۵ -الگوي برنامه ريزي استراتژیک دانكن و همكاران    24
۲-3-۶ -الگوي برنامه ريزي استراتژیک وايتمن    26
۲-3-۷ -الگوي برنامه ريزي استراتژیک پيگلز و روجر    27
۲-4 -تفکر استراتژیک    29
۲-5-تحول رويكردهاي راهبرد    29
۲-6 -تفکر استراتژیک و ابعاد آن    33
۲-7 -الگوهای مدیریت استراتژیک در بخش عمومی    38
۲-8 -کاربست مدیریت استراتژیک در سازمان‌های دولتی    40
۲-9- رشد یافتگی ورشد نیافتگی آرگریس    40
۲-۱6 -پیشینه تحقیق    55
۲-۱6-۱- تحقیقات انجام شده خارجی    55
۲-۱6-۲ -تحقیقات انجام شده داخلی    56


منابع و ماخذ
منابع فارسی    
منابع غیر فارسی