چارچوب نظری و پیشینه پژوهش مشکلات رفتاری نوجوانان عنوان نوشتار برای فصل دوم پایان نامه می باشد.

 


طرفداران نظریه متقابل انتقاد شدیدی بر مجموعه نظریه ها داشته و بیان می کنند اگر هر فردی به کتابخان  ها و کتابفروشی ها برود مقدار بی شماری کتاب در مورد تربیت کودکان و نظریات مختلف در مورد چگونگی برخودر با کودکان و رشد نوجوانان و یماری های ذهنی غیره می بیند ولی هیچ کدام به آنها نمی گوید که چه راهی واقعاً حل کننده مشکلات است و تنها یک سری نظریات دست و پاگیر که باعث جلوگیری از شناخت واقعیت ها می شود، درمقابل او قرار می گیرد این گروه معتقدند که کودک باید آزاد گذاشته شود تا عقاید ونظریات خود را بیان نماید و با واقعیت های زندگی به صورت مستقیم روبرو گردد .

 

 

آن ها عقیده دارند برنامه های آموزشی باید به نحوی طراحی گردد تا کودک با زندگی حقیقی دست و پنجه نرم کند و خود به تدریج به راه حل های صحیح برسد در حالی که برنامه های آموزشی او را از روبرو شدن با زندگی واقعی دور می کند از طرفی کلیه برنامه ها به وسله افراد بزرگسال تهیه می شود بدون آن که خواسته های واقعی سنی کودکان و نوجونان مد نظر قرار داشته باشدو یا شناخت کافی از آنها به دست آورده باشند . این مسئله است که باعث شده تا کودکان و نوجوانان به تدریج خود را ا زجاعه بزرگسالان دور نموده و به مقررات پابند نگردند . این گروه نظریات فروید را به شدت رد می کنند، زیرا به نظر آنه نظریه فروید، کاربرد عمی و تجربی نداشته است . همچنین آنها نظریات رفتاریون را مورد انتقاد قرار می دهند . به نظر آنها رفتاریون مطابق با خواسته های بشر عمل نکرده اند. اساس نظریه آنها به نقش « اراده » انسان در برخوردهای اجتماعی می باشد. زیرا در هر موقعیتی انسان می تواند با تصمیم و اراده تغییراتی در محیط زیستی – اجتماعی خود به وجود آورد (شاملو ، 1390).

 

 

 

نمونه پیشینه نظری در مورد مشکلات رفتاری نوجوانان

پترسون و همکاران (2007)، در نوجوانان نیوزیلند نشان داد که مشکلات رفتاری نوجوانان به طور معنا داری با تعداد افراد خانواده تحصیلات مادران و موقعیت فرهنگی آنان مرتبط است.

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

تعریف نظری مشکلات رفتاری

تعریف عملیاتی مشکلات رفتاری

فصل دوم مبانی نظری و پیشینه تحقیق مشکلات رفتاری نوجوانان

مقدمه:    5
2-2 مشکلات رفتاری    6
2-2-1 علل ( سبب شناسی ) مشکلات رفتاری    6
2-2-1-1 نظریۀ عومل بیولوژیکی1 ( زیستی یا زیستی شناختی ):    6
به طور کلی نظریات بیولوژیک ها به سه عامل اصلی اشاره می کند:    7
2-2-1-2 نظریه روانکاوی ( تحلیل روانی ):    8
2-2-1-3 نظریه رفتاری یا نظریه یادگیری :    10
2-2-1-4 نظریه بوم شناسی ( اکولوژیکال ) و جامعه شناسی :    12
2-2-1-5 نظریه متقابل :    15
2-2-2 طبقه بندی و بررسی ویژگی های مشکلات رفتاری    16
2-2-3 طبقه مشکلات رشدی- جسمی – روانی    18
2-2-4 اختلالات رفتاری کودکان    19
تعریف و توصیف    19
همه گیر شناسی    22
2-2-5 سبب شناسی اختلالات رفتاری کودکان    24
2-2-5-1 نقش خانواده    24
2-2-5-2 نقش عوامل زیستی    26

 


يشينه تحقيقاتي 
پيشينه داخلی
پيشينه خارجی 

منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی