هدف از این تحقیق پایان نامه تقسیم بندی و انواع هوش از دیدگاه گاردنر و اشترن برگ می باشد

 

 

هوارد گاردنرمتولد 1943 پنسیلوانیا است. والدینش چون یهودی بودند؛ در سال 1938 از هامبورگ به آمریکا مهاجرت کردند. او به دانشگاه هاروارد رفت در رشته حقوق تحصیل کند، اما خوشبختانه اریک اریکسون معلم او شد و وی را به روانشناسی و علوم اجتماعی علاقه مند کرد و به قول خود گاردنر بر پای تحقیقات او مهر تاییدزد. وی از جروم برونر و دیوید رایزمن نیز تأثیر پذیرفت. در سال 1965 با عنوان دانشجوی ممتاز فارغ التحصیل شد. در 1971 دكتراي تحصصي خود را گرفت و با دیوید پرکینز در پروژه زیرو همکار شد و در ضمن به کرسی استادی آموزش در هاروارد رسید. از مهمترین کارهای او می‌توان به چارچوب های ذهن و نظریه هوشهای چندگانه اشاره کرد.

 

 

در حوزه روانشناسی و علوم رفتاری معمولا باور بر این است که هوش موجودیتی منفرد است که به ارث می‌رسد و انسانها مانند لوح سفیدی هستند که هر چیزی را در صورتی که به شیوه ای مناسب ارائه شود، می‌توان به آنها آموزش داد. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که عکس این مسأله صادق است و هوش های چندگانه وجود دارد که کاملا از یکدیگر مستقل هستند. گاردنر هوش را "ظرفیتی برای حل مسائل یا تطبیق ساخته‌ها متناسب با مجموعه فرهنگی " می‌داند. گاردنر هفت هوش معرفی می‌کند، دو تای اول در مدرسه به دست می‌آید. سه تای بعدی مربوط به هنر است و دو تای پایانی شخصی.

 

 

 


در کتاب چارچوب های ذهن گاردنر با هوش های شخصی به عنوان یک کل برخورد می‌کند؛ چرا که بسیار به هم نزدیک اند و هماهنگ عمل می‌کنند. افراد ترکیب یگانه ای از هوش‌ها دارند و این هوش‌ها بدون جهت گیری اخلاقی است و می‌تواند برای مقاصد خوب یا بد بکار آید. نظریه گاردنر در روانشناسی جایگاه معتبری به دست نیاورده است ولی به شدت مورد توجه معلمان قرار گرفته است. در اصل این تئوری، هفت روش تدریس به جای یکی را امکان پذیر می‌کند؛ یعنی می‌توان ذهن را در زمینه ای که آماده است، تحریک کرد و با شیوه ای که مورد علاقه دانش آموز است پیش رفت. توصیه های گاردنر: «معلمان باید توجه خود را به همه هوش‌ها معطوف کنند.» «باید آموزش و اخلاقیات را به یکدیگر گره زد».

 

 


هاوردگاردنر هوش را در هفت نوع جداگانه مشخص کرده است:

هوش زبانی یا کلامی ، هوش هنر موسیقی ، هوش منطق ریاضی ، هوش فضایی ، هوش حرکات بدنی ، هوش اجتماعی و هوش درون فردی یا مهار نفس. گاردنر معتقد است که افراد آدمی برای هر مساله خاصی ، هوش مربوط به آن مساله را بکار می‌برند.

 

 

 

 

 

 


فهرست مطالب

2-1-بخش اول : هوش 9
2-1-1-مقدمه :..........9
2-1-2-مشکل تعریف هوش : ...................9
2-1-3-تعریف هوش : 9
2-1-4-هوش و مسئله طبيعت ـ ‏تربيت : ....12 
2-1-5-عوامل موثر بر هوش : .............  13
2-1-6-انواع آزمونهای هوش : .............. 13
2-1-7-طبقات هوش : ......................... 14
2-1-8-تاریخچه و نظريه‌هاي مربوط به هوش 14
نظریه روانسنجی
2-1-8-2-نظریه دو عاملی اسپیرمن
2-1-8-3-نظریه تواناییهای ذهنی اولیه ترستون
2-1-8-4-نظریه ساخت ذهنی گیلفورد
2-1-8-5-نظریه عصبی ـ زیستی
2-1-8-6-هوش سیال و متبلور کتل
2-1-8-7-نظریه رشدی هوش
2-1-8-8-نظریه شناختی و پردازش اطلاعات

2-1-9-انواع هوش از دیدگاه ثرندایک : ....19
تقسیم بندی هوش به انواع کلامی و عملی (غیر کلامی)
2-1-10-1-انواع هوش از دیدگاه اشترن برگ
انواع هوش از دیدگاه گاردنر
1-    هوش دیداری / فضایی
2-    هوش کلامی/ زبانی
3-     هوش منطقی / ریاضی
4-    هوش بدنی/جنبشی
5-    هوش موسیقی / ریتمیک
6-    هوش درون فردی
7-    هوش برون فردی (فرا فردی)

2-3-بخش دوم: پیشینه تحقیق
2-3-2-تحقیقات انجام شده در خارج از کشور 
2-3-3-تحقیقات انجام شده در داخل کشور : 


 

منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی