فصل دوم پایان نامه و پیشینه نظری افسردگی عنوان این پژوهش می باشد که در ان به مبانی نظری و پیشینه تحقیق می پردازیم. 

 

 

 

 

هرچند افسردگی به عنوان اختلالی واحد در هیجان و خلق شناخته می شود با این حال عملا چهار مجموعه نشانه و علامت در آن وجود دارد. علاوه بر نشانه های هیجانی و خلقی، نشانه هایی در زمینه های شناختی، انگیزشی و جسمی و فیزیکی نیز در آن مطرح است. اما برای آنکه تشخیص افسردگی برای کسی مطرح شود لزومی ندارد که همه چهار دسته نشانه در او وجود داشته باشد، بلکه هر چه نشانه های بیشتری از این چهار دسته در شخص باشد، اطمینان بیشتری خواهد بود که گرفتار افسردگی شده است.

 

 


غم واندوه و شاد نبودن از جمله ناگوارترین نشانه های هیجانی افسردگی است. شخص ناامید و ناشاد است، غالبا به گریه می افتد وممکن است به فکر خودکشی بیافتد. علاوه بر این، بی اشتها شدن یا نداشتن روزگار خوش و شادمانی در زندگی نیز گریبانگیر شخص می شود. به این معنا که کارهایی که موجب رضایت و خوشنودی شخص می شده دیگر شادی و شعفی در برندارد. کسی که افسرده شده، رفته رفته علاقه به سرگرمی ها و تفریحات و کارهای خانوادگی را از دست می دهد. غالب مردم افسرده گزارش می دهند که نسبت به چیزهایی که قبلا رضایت آفرین وخشنود کننده بود، کششی احساس نمی کنند و بسیاری از آنان می گویند علاقه و محبت به مردمِ دیگر را از دست داده اند. (مکافین، کاتز و راترفورد ،1991؛ تورگرسن  ،1986 به نقل از اتکینسون و همکاران، 1385: 539).

 

 

 

نشانه های اصلی اختلال شناختی به صورت افکار واندیشه های منفی ظاهر می شود. در این قبیل مردم اعتماد بنفس بسیار کم می شود، خودشان را نالایق و ناشایست می دانند و خود را به خاطر خطاهایشان سرزنش میکنند. نسبت به آینده احساس نا امیدی دارند و میزان انگیزش آنان کاهش می یابد به این معنا که به فعل پذیر بودن، تمایل پیدا کرده و قادر به راه اندازی کارها نیستند. نشانه های جسمانی و فیزیکی افسردگی شامل تغییر اشتها واختلال خواب و خستگی و بی جان و رمق بودن، است. فکرهای فرد افسرده بیشتر در باره خودش است تا در باره رویدادهای بیرونی و در نتیجه درد و رنج کوچکی را ممکن است بسیار بزرگ کند و نگران سلامت خود بشود.

 

 

 

 

 

 

 


فهرست مطالب

تعریف نظری افسردگی

تعریف عملیاتی افسردگی

فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش افسردگی

2-5- افسردگی    3
2-5-1-شیوع افسردگی در نوجوانان    9
2-5-2-علل افسردگی در نوجوانی    11
2-5-3-تاثیر افسردگی در زندگی:    14
2-7-مبانی نظری رابطه بین متغیرها    16


پیشینه تحقیق
 تحقیقات انجام شده خارجی
تحقیقات انجام شده داخلی


منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی