ادبیات نظری و پیشینه تجربی سازگاری در روانشناسی که عنوان دیگر برای فصل دوم پیایان نامه با موضوع مبانی نظری و پیشینه تحقیق سازگاری در روانشناسی می باشد.در لغتنامه دهخدا(1337)، سازگاری ؛ «موافقت در کار، حسن سلوک و در مقابل ناسازگاری، بدسلوکی، بدرفتاری و سازگاری نکردن معنی شده است». مک دونالد  می‌گوید: «وقتی می‌گوییم فردی سازگار است که پاسخ‌هایی که او را به تعامل با محیطش قادر می‌کند آموخته باشد و به طریقی قابل قبول اعضای جامعه خود رفتار کند تا نیازهایی در او ارضا شود. یک فرد در یک موقعیت اجتماعی خاص می‌تواند خود را به طریق زیادی با آن موقعیت تطبیق و سازگاری دهد».

 

 

 

 


روان شناسان، سازگاري فرد را در برابر محيط مورد توجه قرار داده اند و ويژگي هايي از شخصيت را بهنجار تلقي كرده اند كه به فرد كمك مي كند تا خود را با جهان پيرامون خويش سازگار سازد؛ يعني با ديگران در صلح و صفا زندگي كند و جايگاهي براي خود به دست آورد (اتكينسون و همکاران، 2009؛ ترجمه ي گنجی، 1393). در اين ميان سازگاري، انعكاسي از تعامل فرد با ديگران ، رضايت از نقش هاي خود و نحوه‌ي عملكرد در نقش هاست كه به احتمال زياد تحت تأثير شخصيت قبلي، فرهنگ و انتظارات خانواده قرار دارد (علی پور، 1381).

 

 

 

 


موسوی (1390) سازگاری و در رأس آن سازگاری اجتماعی را، یک مفهوم نسبی می‌داند که تحت تأثیر فرهنگ‌ها و اعتقادات از جامعه ای با جامعه دیگر فرق می کند. به عنوان مثال، شاید رفتاری خاص در کشوری مسلمان سازگار تلقی شود ولی در کشوری دیگر و برحسب اعتقادات آنان ناسازگارانه باشد. از طرفی رفتار آدمی تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله خانواده، مدرسه، گروه همسالان و سایر عوامل اجتماعی قرار دارد و شخصیت انسان در صورتی به کمال می رسد که بین او و محیط پیرامونش تعادل نسبی صورت پذیرد. فشارهای اجتماعی بوضوح تاثیر فراوان بر رفتار فرد دارد. از طرف دیگر، انسان موجودی انعطاف‎‏‏‎‌‌پذیر است، او نه تنها با محیط سازگار می شود، بلکه محیط را نیز مطابق خواسته های خود دگرگون می کند.

 

 

 

 

فهرست مطالب
تعریف نظری سازگاري 
تعریف عملیاتی سازگاري
فصل دوم: ادبیات و پیشینة تحقیق
1-2 مقدمه    12
2-2 تعريف سازگاري    15
3-2 نظریات سازگاری    17
1-3-2 نظريه‌ي روان پویشي     19
2-3-2 نظريه‌ي يادگيري    21
3-3-2 نظريه‌ي اجتماعي- شناختي    21
4-3-2 نظريه‌ي پديدار شناختي    22
5-3-2 نظريه‌ي تحولي    23
4-2 ابزارهای مورد استفاده برای سنجش سازگاری    25
5-2 انواع سازگاری    26
6-2 مدل های سازگاری    27
7-2 خصوصیات سازگاری    28
8-2 ویژگی های افراد سازگار    29
9-2 عوامل موثر بر ناسازگاری    30


20-2  پیشینه‌ی تحقیق
1-20-2 مطالعات صورت گرفته در خارج از کشور    
2-20-2 مطالعات صورت گرفته در داخل کشور

منابع
فهرست منابع