فصل دوم پایان نامه و پیشینه نظری جرات ورزی یا ابراز وجود موضوع این نوشتار است. جرأت ورزي یا ابراز وجود يعني ملاحظه حقوق ديگران و در عين حال گرفتن حق خود. ويژگيهاي اين سبك عبارتند از: دادن پاسخهاي خود انگيخته با لحني دوستانه اما قاطع، نگاه كردن من ديگران، ذكر مسائل مهم، ابراز احساسات و عقايد، منا دادن من خود و نرنجاندن خود و ديگران. در اين سبك هدف شخص رعايت عدالت براي تمامي طرفهاي رابطه است(مارشال، كلتنر و مارشال ، ١٩٨١).

 

 

 


ابراز وجود معمولاً مناسبترين پاسخ است. مردم افراد پرخاشگر را اشخاصي ناسازگار، زورگو، سلطه گر وغيرخويشتندار مي دانند. گرچه اين افراد گاهي با نهيب زدن و ترساندن ديگران مي توانند حرف خود رابر كرسي بنشانند، اما باعث مي شوند تا ديگران از آنها بيزارند و گريزان شوند. از سوي ديگر عدم ابراز وجود باعث مي شود تا ديگران  ما را موجودي ضعيف دانسته كه من سادگي مي توان او را فريب داد و در نتيجه اين افراد اغلب از زندگي خود ناراضي بوده و نمي توانند من اهداف خود برسند. اما افرادي كه اهل ابراز وجود هستند كنترل بيشتري بر زندگي خود داشته و اغلب از روابطشان رضايت دارند و من اهداف خويش مي رسند. مردم به آنها اعتماد بيشتري داشته و احترام بيشتري مي گذارند، زيرا آنها را شخصيتهاي محكم و ثابت قدم مي دانند(بارتل، ويتلاك و فرانكس ، ١٩٧٤).

 

 

 

 

 


 یکی از مولفه های مهم روابط و مهارتهای اجتماعی ابراز وجودمی باشد. جامعه ای که افراد آن از مهارتهای اجتماعی مطلوب برخوردارند و با داشتن مهارت ابراز وجود می توانند احساسات واقعی خود را صادقانه و مستقیم ابراز کنند و با توجه نمودن به حقوق دیگران را به دنبال احقاق حق خود باشند در مقابل انواع مشکلات ومسائل زندگی فشارهای روانی، تهدیدها و حوادث ناگوار مقاوم تر و پایدارتر خواهند بود. (آلبرتی و امونز، 2001) مهارت ابراز وجود در فرد توانایی لازم را برای رویارویی واقع بینانه با شرایط بیرونی که می توانند تنش آفرین و فشارزا باشند ایجاد می کند ابراز وجود به معنی توانایی ابراز خویشتن به صورت صحیح، صریح و مستقیم و ارج نهادن به احساسات و فکر خود و شناخت نقاط قوت و ضعف خویش است( نیسی و شهنی ییلاق، 1380) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

تعریف نظری جرات ورزی یا ابراز وجود

تعریف عملیاتی جرات ورزی یا ابراز وجود

فصل دوم پایان نامه : مبانی نظری و پیشینه تحقیق جرات ورزی یا ابراز وجود
2-3- ابراز وجود    49
2-3-1- هدف هاي جرأت ورزي و ابراز وجود    53
2-3-2- مزاياي رفتار جرأتمندانه    54
2-3-3- پيامدهاي منفي نداشتن جرأت یا قدرت ابراز وجود    54
2-3-4- عوامل دوري از رفتار جرأتمندانه    55
2-3-5- ابراز وجود در روانشناسی بالینی    56
2-4- پیشینه تحقیق در مورد ابراز وجود    58
2-4- فرضیات تحقیق    69
2-4-1- فرضیات اصلی پژوهش:    69
2-4-2- فرضیات فرعی پژوهش:    69

منابع و مآخذ