نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی با عنوان مبانی نظری و پیشینه تحقیق جو عاطفی خانواده بصورت جامع و کامل با منابع بروز و جدید می باشد. در روابط عاطفی عدم توجه به نیازهای  یکدیگربه نارضایتی درزندگی واختلاف می انجامد. گاه روابط عاطفی اعضای خانواده با افراد بیرون خانواده قویتر وبا خود اعضای خانواده سرد است. چنین خانواده‌ای با مشکلات جدی عاطفی روبه رواست واعضای خانواده را محیط مناسبی برای ارضای نیازهای عاطفی خود نمی بیند درروابط عاطفی بی اعتنایی ، نفرت ، وابستگی، حسادت وخود خواهی موجب کشمکشها درخانواده است. تردیدی نیست که سهم عمده درپرورش عاطفی فرزندان ، ازآن مادراست واو ست که باید درپرتوعواطف ملکوتی خود بذر عاطفه را در درون فرزندان خود بپروراند... فرزندانی که به  هر علت  از این مهر وعاطفه محروم می شوند ودرس مهرورزیدن را درخانواده نمی آموزند انسانهایی خود خوا ه، بی عاطفه وخشن بارمی آیند که فرسنگها ازانسانیت حقیقی فاصله دارند. (سادات،1372: 145) 

 

 

 

 

والدین جایگاه ویژه ای درتعلیم وتربیت فرزندان خود دارند. این جایگاه ناشی ازارتباط ذاتی ووجودی آنها با یکدیگروهمینطور داشتن استعداد همیاری وکمک به کمال یکدیگراست . هرچند که این ارتباط از  نفس واحد ونوعیت وجود انسانی نشأت می گیرد واین ارتباط دربین همه انسانهای عالم وجود دارد. ولی شکل رشد یافته ونزدیکترآن دربین اعضای خانواده به خصوص والدین وفرزند دیده می شود . به همین خاطرایثاروفداکاری والدین نسبت به رفع نیازها ومشکلات جسمی وروحی ومودت ونقش رحمت درپیشرفت و آینده بهترانسان ، توسط والدین وفرزندان دررابطه با یکدیگرقابل  توجه است و به شدت جلوه گری می نماید. فرزند بعد ازذات اقدس الهی و توجهات خاصه او به خواست خداوند مورد لطف و محبت غیرقابل وصف و بیان والدین است به طوری که اگرفرزند با تمامی وجود والدین را احترام  نماید بازهم هرگز موفق به ادای حق  نمی شود. البته این درصورتی است که والدین وظایف خویش را نسبت به فرزند به امرورضایت خداوند وبرطبق رهنمودهای پیامبر(ص) وائمه معصومین (ع) انجام دهند.لذا این استعداد تربیتی که خداوند به پدرومادرعنایت کرده است لازم است که شناخته شود وپرورش یابد تا نهایتاً درامرتربیت فرزند کارآمد گردد وادب فرزند که توشه بزرگ والدین درپاداش های اخرو است  حاصل شود.

 

 

 


اولین اصلی که مطرح است ووالدین بایستی به آن شناخت پیدا کنند تقویت روحیه انسانیت از طریق صله‌ای است که بین آنها و فرزند وجود دارد. این صله  ذاتی امرتربیت را بسیارآسان نموده است زمان  زیادی ازعمرکودک در اختیار تعلیم وتربیت والدین است که به صورت آگاهانه وناآگاهانه درپرورش شخصیت او اثرمی گذارند. این تعلیم و تربیت بایستی به یک برنامه کاملاً عالمانه تبدیل شود و عمده کاروالدین تربیت فرزند خویش وبهره گیری نشاط آور  ازثمره این کارخود در دنیا و آخرت می باشد. (رستمی نسب ،1388: 283).

 

 

 

 

 

 

 

نمونه پیشینه پژوهش در مورد جو عاطفی خانواده

جاویدی (1379) به نقل ازمیرلوحی، مولوی، آتش پور، (1386) به برسی رابطه جو عاطفی خانواده و خلاقیت درکودکان پیش دبستانی پرداخت. نتایج تحقیق وی نشان داد که جوعاطفی خانواده  آزادمنشانه  با خلاقیت رابطه معنادار ومثبت داشت جوعاطفی خانواده مستبدانه با خلاقیت رابطه منفی ومعنا دارنشان داد ورابطه خانواده آزاد منشانه وخلاقیت معنا دارنبود.

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

تعریف نظری و مفهومی جو عاطفی خانواده

تعریف عملیاتی جو عاطفی خانواده

فصل دوم: چارچوب نظری و پیشینه پژوهش جو عاطفی خانواده

مقدمه    12
2-1- مبانی نظری    12
3-1-1- نهاد خانواده    12
2-1-2- وظیفه خانواده    15
2-1-3- رمز تأکید اسلام بر تشکیل خانواده    19
2-1-4- هدف از تشکیل خانواده    20
2-1-5- اهمیت خودسازی والدین    23
2-1-6- اهمیت فرزندان در زندگی والدین    25
2-1-7- زمان پی‌ریی شخصیت فرزندان    25
2-1-8- نقش الگوهای تربیتی در تربیت و رشد فرزندان    27
2-1-9- نیاز عاطفی خانواده    31
2-1-10- عامل بقا و تداوم زندگی خانوادگی    34
2-1-11- توجه به جنبه عاطفی خانواده    36
2-1-12- پرورش عاطفی فرزند    38
2-1-13- محبت مهمترین عامل سلامت روح فرزند    39
2-1-14- آثار محبت به کودک    41
2-2- مروری بر تحقیقات مشابه    
2-2-1- چکیده تحقیقات انجام شده در ایران    
2-2-2- چکیده تحقیقات انجام شده در خارج ایران    
جمع‌بندی و خلاصه    
مدل سلسله مراتب    
مدل تحلیلی    

منابع