معرفی و تفسیر پرسشنامه ارتقاء سبک های نوین رهبری مالی
پرسشنامه ارتقاء سبک های نوین رهبری مالی دارای دارای 24 سوال و در طیف لیکرت و شیوه نمره گذاری زیر می باشد

 

 

لطفا از مقیاس نمره دهی ذیل استفاده نمایید:
1.کاملا مخالفم
2.مخالفم
3.نه موافقم نه مخالف
4.موافقم

5.کاملا موافقم

 

 

 

 

تعيين روايي و پايايي پرسشنامه ارتقاء سبک های نوین رهبری مالی

پس از تدوين طرح مقدمات پرسشنامه تلاش گرديد تاميزان روايي و پايايي پرسشنامه تعيين شود .در اين تحقيق به منظور تعيين پايايي با توجه به کيفي بودن نوع تحقيق و نوع سوالات مطرح شده بهتر است اهميت استراتژي هاي مميزي پژوهشي مورد استفاده پژوهشگر در فرآيند پژوهش مد نظر قرار گيرد طوري كه روايي و پايايي به طور فعال حاصل شود. رعايت برخي اصول در فرآيند پژوهش كيفي مي تواند در تضمين دقت علمي اين پژوهش ها مؤثر باشد. استدلال آن است كه استراتژيها براي تضمين دقت علمي بايد در نفس فرآيند پژوهش كيفي تزريق شوند. اين استراتژيها عبارتند از حساسيت پژوهشگر، انسجام روش شناسي، نمونه گيري نظري و كفايت نمونه گيري تحليل در گردآوري همزمان داده ها و اشباع تئوريك (دانايي فرد، 1387، 23). اصول مورد اشاره توسط پژوهشگر رعايت گرديد که در نتيجه منجر به تضمين روايي و پايايي پژوهش  گرديد.
روايي: روايي از واژه روا به معناي جايز و درست گرفته شده و روايي به معناي صحيح و درست بودن است. مقصود از روايي آن است که وسيله اندازه گيري، بتواند خصيصه و ويژگي مورد نظر را اندازه بگيرد. اهميت روايي از آن جهت است که اندازه‌گيري هاي نامناسب و ناکافي مي‌تواند هر پژوهش علمي را بي ارزش و ناروا سازد. اعتبار در اصل به صحت و درستي اندازه‌گيري محقق برمي‌گردد.


    براي اينکه پرسشنامه تنظيم شده از روايي لازم برخوردار باشد و داده‌هاي مورد نظر را فراهم آورد در هنگام طراحي و تنظيم سؤالات هم از کارشناسان ذيربط کمک گرفته شد و هم نيز از تجربيات پژوهشگران قبلي که در خصوص موضوع پژوهش کار کرده اند، استفاده بعمل آمد. بنابراین پرسشنامه مورد استفاده در اين تحقيق توسط محقق تدوين گرديد و برای روایی محتواي  پرسشنامه  اين پرسشنامه به هفت نفر از اساتید و افرادی که در این زمینه تخصص داشتند نشان داده شد و نظرات آنها گرفته شد و بدین ترتیب برخی از سوالات حذف، ویرایش و یا اضافه شدند که در نهایت روایی آن از نظر افراد متخصص در موضوع مورد مطالعه و اساتيد محترم راهنما و صاحب نظر مورد تاييد قرار گرفته است.

پايايي: پايايي ابزار كه از آن به اعتبار، دقت و اعتمادپذيري تعبير مي‌شود، عبارت است از اينكه اگر يك وسيله اندازه گيري كه براي سنجش متغير و صفتي ساخته شده در شرايط مشابه در زمان يا مكان ديگر مورد استفاده قرارگيرد، نتايج مشابهي از آن حاصل شود، به عبارت ديگر، يک آزمون زماني داراي پايايي است که نمره‌هاي مشاهده و نمره‌هاي واقعي داراي همبستگي بالايي باشند.
براي بدست آوردن پايايي پرسشنامه با استفاده از رايانه، ضريب آلفاي كرونباخ محاسبه شد. نتايج مربوط به بررسی پایایی دو پرسشنامه در جدول 3-2  و 3-3 قابل مشاهده است.

جدول 3-2 نتايج آزمون پايايي پرسشنامه اول (آلفاي كرونباخ) 
سؤالات    ضريب آلفاي كرونباخ
ارزش های فردی (سوال 13-18)    0.777
الزامات قانونی (سوال 19-24)    0.829
مسئولیت پذیری (سوال 7-12)    0.742
رازداری و بیطرفی ( سوال1-6)    0.864
مجموع سوالات    811/0

با توجه به نتایج جدول فوق از آنجاییکه مقدار آلفای کرونباخ برای همه فرضیات بالاتر از 7/0 است بنابراین پرسشنامه اول پایاست، به اين معني كه پاسخ‌ها ناشي از شانس و تصادف نبوده بلكه به خاطر اثر متغيري مي‌باشد كه مورد آزمون قرار گرفته است.