مبانی نظری و پیشینه تحقیق راهبردهای مقابله ای نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی می باشد. راهبردهای مقابله ای مجموعه ای از تلاشهای شناختی و رفتاری فرد است که درجهت تعبیروتفسیرواصلاح یک وضعیت تنش زابه کارمی رودومنجربه کاهش رنج ناشی ازآن می شود (غضنفری و قدم پور، 1387). در طی سال‌های گذشته، تحقیقات بسیای در مورد چگونگی کنار آمدن افراد با استرس‌ها در زندگی روزمره انجام شده است (ناواک ، 1989).

 

 

 

 

 

 

راهبردهای مقابله ای، روش‌های رفتاری- شناختی هستند که افراد به منظور کاهش استرس به کار می‌گیرند. این شیوه‌ها بنا به زمان و مکانی که در آن استفاده می‌شوند می‌توانند مسئله مدار، هیجان مدار و سازگارانه یا ناسازگارانه باشند. مقابله‌های مسئله مدار به حل مسئله موجود تمرکز می‌کنند و این در حالی است که هدف اصلی مقابله‌های هیجان مدار فقط کاهش هیجان ناشی از استرس می‌باشد. مقابله‌های سازگار چه مسئله مدار باشند و چه هیجان مدار سعی در این دارند که ارگانیسم را به حالت تعادل برگردانند و مقابله‌های ناسازگار ارگانیسم در وضعیت بی‌ثباتی قرار داده و نه تنها آسیب را از بین نمی‌برند بلکه احتمالاً آسیب بیشتری نیز ایجاد می‌کنند (پاول  و انرایت ، 2005).

 

 

 

 

 

 

نمونه پیشینه پژهوش راهبردهای مقابله ای:

نتایج پژوهش با عنوان غضنفری و قدم پور (1387) با عنوان بررسی رابطه راهبردهای مقابله ای وسلامت روانی در ساکنین شهرخرم آباد نشان داد که بین سلامت روانی و راهبردهای مقابله رابطه معناداری وجود دارد . هر چه فرد راهبرد مقابله مساله مدار را بیشتر به کاربرد از سلامت بالاتری برخوردار است و بالعکس راهبرد هیجان مداری سبب افزایش علائم جسمانی ، اضطراب ، اختلال در عملکرد اجتماعی و افسردگی می شود . 

 

 

 

 

 

 

 

 


فهرست مطالب
1-5-1- تعاریف نظری    3
2-22- راهبردهای مقابله ای    5
2-23- مقابله از نظر لازاروس و فولکمن    8
2-24- سبک های مقابله ای جرابک    8
2-25- سبک های مقابله ای فیلیپس و جارویس    8
2-26- سبک های مقابله ای کرونی    9
2-27-  دیدگاه شفگه- کرنگ    9
2-28- دیدگاه های نظری مفهوم مقابله    10
2-28-1- دیدگاه تکاملی و سازگاری رفتاری    10
2-28-2- دیدگاه روان تحلیل گری    10
2-28-3- دیدگاه پردازش اطلاعات    10
2-40- تحقیقات انجام شده در داخل کشور    11
2-41- مطالعات انجام شده در خارج از کشور    13
منابع