در محیط کسب و کار امروزه، مبنای مزیت رقابتی از کیفیت به نوآوری تغییر یافته است. نوآوری برای سازمان ها امکان انطباق سریع با تغییرات را فراهم می آورد و در یافتن محصولات و بازارهای جدید به سازمان کمک میکند تا با این روش از خود در مقابل ناپایداریهای محیطی محافظت کنند. سازمان های متعددی که از نوآوری بهره مندند، سود و سهم بازار آنها افزایش می یابد . اما نکته مهم این است که یک سازمان نمی تواند به نوآوری دست یابد اگر نتواند دانش کارکنانش را مدیریت کند. به دلیل اینکه مدیریت دانش یک راه خوب برای استفاده بهینه از دانش افراد و تشویق آنان به عملکرد نوآورانه و تسهیل فرایند نوآوری است. 

 

 

 

 


بنابراین دانش را باید خلق کرد، ذخیره نمود و به کاربرد که این وظیفه مدیریت دانش است. ایجاد مزیت رقابتی استراتژیک  نیازمند نوع جدیدی از سازمانها می باشد که قابلیت ایجاد دانش برای حداکثرسازی رقابت و موفقیت استراتژیک را داشته باشند. دانش مانند هر منبع دیگری در بقاء و موفقیت سازمان در بازار جهانی، حیاتی و سرنوشت ساز است. مدیریت دانش ابزار مهمی است که سازمان ها ازطریق آن بهتر می توانند دانش و اطلاعات را مدیریت کنند . برخلاف دیگرتکنیک ها ، تعریف مدیریت دانش اغلب آسان نیست زیرا حوزه وسیعی از مفاهیم ، وظایف مدیریتی ، تکنولوژي ها و اقدامات را با خود به همراه دارد. در حالی که سازمان ها باید برای ایجاد و کنترل دانش دارای ساز و کارهایی باشند، با این وجود بسیاری از آنها هنوز فعالیت مدیریت دانش را به طور رسمی و آگاهانه مورد بررسی قرار نداده اند. احتمالاً علت این بی توجهی این است که اکثر سازمانها مفهوم مدیریت دانش و اهمیت آنرا درک ننموده اند.

 

 

 

 

 


با بررسی ادبیات معلوم می شود که یافته ها متناقض و پیچیده هستند. در صورت اثبات وجود ارتباط بین مدیریت دانش و عملکرد نوآورانه، می توان از مدیریت دانش در موفقیت نوآوری استفاده نمود.این فصل به 4 گفتار تقسیم بندی شده  است. گفتار اول شامل دانش و مباحث مربوط به آن می باشد. در گفتار دوم به بررسی مفهوم مدیریت دانش و ابعاد مختلف آن پرداخته می شود. بحث درباره عملکرد نوآرانه، گفتار سوم را تشکیل می دهد. در گفتار چهارم و پایانی، تحقیقاتی که در گذشته درباره موضوع این پژوهش انجام پذیرفته اند مورد تجزیه و تحلیل قرار می-گیرند. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب
چکیده 1
فصل اول: کلیات تحقیق
مقدمه 2
1-1- بیان مسئله 3
1-2- اهمیت موضوع 3
1-3- تعریف متغیرها 3
1-4- اهداف تحقیق 3
1-4-1- هدف اصلی  4
1-4-2- اهداف فرعی  4
1-5- سؤال های تحقیق 4
1-6- فرضیه های تحقیق 4
1-7- مدل مفهومی تحقیق 9
1-8 قلمرو تحقیق 9

 

 


فصل دوم: مروری بر تحقیقات انجام شده
مقدمه  10
2-1 دانش  11
2-1-1 مفهوم دانش 11
2-1-2 روابط داده ها، اطلاعات و دانش  12
2-1-3 ویژگیهای دانش  14
2-1-4 هرم دانش  15
2-2 مدیریت دانش  16
2-2-1 تعاریف مدیریت دانش  17
2-2-2 ضرورت و اهمیت مدیریت دانش  18
2-3 عملکرد نوآورانه  23
2-3-1 انواع نوآوری 24
2-3-2 مدل های نوآوری  30
2-3-3 عوامل موثر بر شکل گیری نوآوری  32
2-4 پیشینه تحقیق 35
2-5 مدل مفهومی تحقیق 38

 

فهرست منابع