نام فایل : كارآموزي احداث ساختمان فلزي . آقاي اكبري

فرمت : .doc

تعداد صفحه/اسلاید : 28

حجم : 3 مگابایت


مقدمه :
دگرگوني در نظام آموزش رشته هاي فني و مهندسي بسيار با اهميت بوده و تأثير شگرفي در ايجاد تحول در نظام صنعتي كشور خواهد داشت، خوشبختانه در عصركنوني صنعت ساختمان سازي چنان پا به عرصه پيشرفت نهاده است كه ساختمان هاي بسيار مرتفعي با اسكلت هاي بتوني يا فلزي در طرح ها و متدهاي جديد در مدت زمان نه چندان طولاني ساخته و عرضه مي شوند.
هرگز نمي توان بر اين اصل استوار بود كه تنها با قدرت تخيل و تفكر مي توان انديشه اي را تحقق بخشيد و همچنين بدون در نظر گرفتن معلومات علمي و تفكر بر پايه علوم و تجربيات گذشتگان اذان داشت كه مي توان استادكار ماهري شد.
متأسفانه همانگونه كه بر همه ما واضح و آشكار است تاكنون مدارس و مراكز فني و حرفه اي آنقدرها كه بايد و شايد لازمه يك حرفه خاص است آن را مجهز به فنون عملي و تجربي براساس علوم نوين نكرده و گسترش نداده است تا مانند ساير كشورهاي توسعه يافته صنعتي در تمام رشته هاي فني داراي كتاب ها و منابع متعددي باشد.
موضوعي كه هم اينك در قرن حاضر به درستي مورد حمايت اهل فن واقع مي شود استفاده از منابع و مأخذهاي ارزنده اي است كه با به كارگيري آن در قسمت عملي مي توان به تجربيات قابل توجهي نيز دست يافت ما اين حركت شايسته را لازمه آغاز رشد و تعالي در علم و پيوستن علم به عمل نيز مي پنداريم.
شك نيست كه اين امر ما را با كاربردها و واقعيت هاي يك موضوع علمي خاص بيشتر آشنا كرده و جهت پيشبرد اهداف صنعتي ما را ياري خواهد نمود.
شناخت زمين مورد نظر جهت ساختمان سازي :
اصولا جهت ساختن يك ساختمان بايد با زمان بندي مشخص و باتوجه به نقشه هاي لازم شروع بكار نمود. عموما قبل از هر چيز در ابتدا يك نقشه ساختماني چه كوچك و چه بزرگ مي بايست زمين مورد نظر را دقيقا شناسايي كرد و مقاومت آن را سنجيد تا با در نظرگرفتن معيارهاي استاندارد بتوان بر مبناي آن محل ستون ها و ديوارها و غيره را مشخص نمود.
در نقطه اي كه قرار است ساختمان احداث گردد و نقشه ساختمان به مورد اجرا گذاشته شود زمين از لحاظ مقاومت كمال اهميت را داراست زيرا يك ساختمان كه روي زمين ساخته مي شود زمين مورد نظر مي بايستي مقاومت فشار مصالح و بارهاي وارده را داشته باشد و سطح اتكائي زمين كه فنداسيون ساختمان را تشكيل مي دهد و فشارهاي وارده بر فنداسيون و انتقال نيرو از فنداسيون به زمين تمام اينها از اصول ساختمان سازي مي باشد كه زمين بايد در مقابل اين عوامل بتواند تحمل نموده و ساختمان را سرپا نگه دارد و از نشست هاي احتمالي آن جلوگيري به عمل آورد.
زمين ها دركل داراي انواع مختلفي هستند كه در احداث ساختمان بر روي آنها مي بايست دقت بيشتري را به خرج داد از جمله زمين هايي كه حتما بايستي به آنها دقت كرد تا ساختمان را روي آنها احداث نكرد زمين هايي هستند كه توسط خاك ريزي و يا خاك دستي پر شده اند و يا زمين هاي ماسه اي و يا زمين هايي كه مرغوبيت چنداني ندارند مانند زمين هاي رسي، البته زمين هاي رسي كه خشك و بي آب و فشرده باشند جهت بنا گاهي مورد قبول واقع مي شود.
خاك برداري :
نخستين گام جهت احداث ساختمان پياده كردن نقشة اوليه مي باشد به طوري كه محل دقيق فنداسيون و ستون ها و ديوارها و عرض فنداسيون ها روي زمين به خوبي مشخص باشند لذا قبل از هر چيز بايد زمين مورد نظر را دقيقا بازديد كرده و خاك هاي اضافي را برداشته و سطح همواري جهت گچ ريزي آماده كنيم ، جهت اجراي فنداسيون وگود برداري بايستي ابتدا كف را نيز تعيين نمود. يعني اينكه ارتفاع كليه نقاط مختلف پي را از سطح معلوم كرد كه در ساختمان در حال احداث كلية نقاط پي را باتوجه به سطح خيابان و نقطه
BM
( پنج مارك ) تحويلي از طرف كارفرما
0 ,00

*


قرار داده و مبناي شروع گود برداري و احداث پي را گذاشته.
همانطوركه در شكل نشان داده شده ، زمين مورد نظر پس از تعيين ابعاد و محل ستون ها و فنداسيون توسط گچ ريزي تعيين شده است و شروع به گود برداري كرده تا به كه مورد نظر كف گودبرداري رسيده سپس زمين را رگلاز دستي كرده جهت آماده كردن براي بتن مكر و قالب بندي فنداسيون .
بتن مگر به قطر
10cm
ريخته مي شودكه داراي سيمان كم مي باشد و نكتة مهمي كه بايد به آن توجه داشت اين است كه در هنگام گود برداري از طرف 20 الي25 سانتي متر بيشترگودبرداري شود براي اجراي راحتي كار فنداسيون و قالب بندي استفاده مي شود.
عكس شماره 1
عكس شماره 2
قالب بندي :
پس از برداشت خاك سطح پي را كاملا يكدست و صاف مي كنيم و شروع به قالب بندي كرده البته قالب بندي انواع مختلفي دارد ولي در احداث پي اين ساختمان از قالب بندي آجري استفاده شده است. اصولا اين نوع قالب بندي در پي هاي نقطه اي مورد استفاده قرار مي گيرد و با دورگيري فنداسيون توسط قالب آجري قالب بندي را شروع مي كنيم.
نحوة اجراي قالب بندي در اين پروژه به صورت نواري بوده كه جهت قالب بندي ديواره هاي فنداسيون از قالب چيني آجري استفاده شده است و داخل هركدام از چشمه هاي قالب ها توسط خاك محلي « دپو » پرشده سپس آرماتوربندي و . . .
عكس شماره 3
عكس شماره 4
اجراي فنداسيون :
اساسا ساختن فنداسيون زماني آغاز مي شودكه كليه كارهاي پي كني به اتمام رسيده و عمل قالب بندي را نيز بطور كامل انجام داده باشند.
اصولا اجراي فنداسيون برحسب نوع ساختمان و همچنين مصالح محلي و اقليمي بسيار متفاوت است ولي چون ساختن فنداسيون از نظر مقاومت بستگي به نوع زمين دارد لذا در زمين هاي مختلف از فنداسيون هايي كه ويژگي ها و مصالح شرايط مختص آن زمين را داراست استفاده مي نمايند.
به عنوان مثال ، فنداسيون سازي در زمين هاي خوب و خشك از لحاظ مرغوب بودن نوع زمين بطوري است كه مي توان به راحتي از مصالحي نظير آجر- سنگ- شفته و يا بتون مسلح كه به سادگي قابل اجراء هستند استفاده نمود.
...