این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق سلامت اداری می باشد. در بخش اول چارچوب و مبانی نظری سلامت اداری تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق سلامت اداری در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.

 

 

 

مقدمه مبانی نظری و پیشینه تحقیق در مورد سلامت اداری :

سازمان ارتقا سلامت نظام اداری، سلامت اداری را اینطور تعریف می کند:

نقطه مقابل فساد اداری موضوع سلامت اداری است. یعنی نظام اداری با رعایت اصول و مقررات اداری حاکم و با توجه به نظم اداری از قبل طراحی شده، وظایف خود را به خوبی و برای نیل به بهره وری سازمانی اجرا می‌نماید. سلامت اداری یکی از خواستها و آرزوهای دیرینه جوامع مختلف بوده بطوری که نظام اداری یک ابزار توزیع عادلانه خدمت به عموم شهروندان باشد.

 

سلامت اداری به وضعی فراتر از اثر بخشی کوتاه مدت سازمان اشاره دارد.سلامت نظام اداری مجموعه ای است ازخصایص نسبتاً پایدار که انطباق با شرایط محیط، روحیه بالای نیروی کار، کفایت برای حل مشکلات، سرعت عمل و... را به همراه دارد. به طور کلی سلامت نظام اداری بر برآیند انجام کار اثر بخش تاکید دارد (فندرسکی، ۱۳۸۱). سلامت اداری خواه و ناخواه ریشه در دو عامل مدیریت و رهبری قوی و صادقانه و انسجام درونی نظام اداری دارد. رویداد سلامت سازمانی از لحاظ مفهوم پویایی های سازمان ها و پژوهش و کوشش در جهت بهسازی آنها، مزایای علمی قابل ملاحظه ای دارد.

 

 

 

 

 

فهرست مطالب
مفاهیم و تعاریف سلامت:    1
2-2-2- 1- سطوح و دسته‌بندی تعاریف سلامت:    3
2-2-2-2-   تعاریف سلبی سلامت:    4
2-2- 2-3- تعاریف ایجابی سلامت:    5
- نظریه‌ی سلامت سلزنیک:    11
2-4-1-8- نظریه سلامت ماروین بروان:    12
روش‌های سنجش سلامت:    13
2-4-2-2-1- سیستم سلامت جهانی:    14
2-4-2-2- 2- رویکرد مبتنی بر پیمایش سلامت سازمان ملل:    15
2-4-2-2-3- مدل کشور کره‌ی جنوبی(KICAC):    18
2-4-2-2-4- مدل دکتر بازرگانی و همکاران:    19
2-4-2-2-5- مدل سنجش سلامت شورای دستگاه‌های نظارتی:    20
پیشینه تحقیق:    22
فهرست منابع و مآخذ:    27