دانلود مقاله کارشناسی ارشد رشته حقوق

بررسی موانع مبارزه با قاچاق کالا در مرز بازرگان

دانلود پایان نامه بررسی قاچاق کالا در مرز بازرگان از نظر جرم شناختی قضایی

 
چکیده
قاچاق کالا یکی از شیوه های داد و ستد است که شکل گیری آن به زمان ایجاد مرزها و قوانین اقتصادی حاکم بر این منطقه باز می گردد این شیوه داد و ستد علی رغم زیان های اقتصادی برای کشور، برای ساکنان منطقه مرزی به ویژه مرز بازرگان اهمیت زیادی دارد. چرا که در اغلب موارد به عنوان تنها منبع مهم درآمدی آنها محسوب می شود.
 
کالاهای قاچاق از مناطق مرزی وارد می شود، بنابراین مرزها از این لحاظ دارای اهمیت زیادی هستند. از مناطق مرزی مهم که دست خوش حوادث گوناگون بوده است، منطقه مرزی بازرگان باکشور همسایه اش ترکیه است. قاچاق در مرز بازرگان به دلیل شرایط خاص جغرافیایی برای ورود و خروج کالا و نبود شرایط باثبات در کشور همسایه اش بسیار قابل توجه است. مقاله حاضر بر گرفته از پژوهشی، در این زمینه است و به بررسی موانع مبارزه با قاچاق کالا در مرز بازرگان می پردازد. ابتدا در بخش نظری با استفاده از برخی نظریه های مرتبط، تعدادی فرضیه تدوین و جمع آوری اطلاعات از جمعیت نمونه از قاچاقچیان با حجم 50 نفر؛ پیمایشی را به انجام رسانیده است.
 
 
واژه های کلیدی:

قاچاق کالا

اشتغال

درآمدزایی

منطقه مرزی

اقتصاد شهری و مرزی

 
 
 
 
مقدمه
قاچاق کالا بخشی از اقتصاد کشور است که با هدف سود آوری از سوی عوامل بازرگانی به صورت غیر قانونی انجام میگردد. آمارهای گمرک بازرگان درباره کشفیات قاچاق کالا بیانگر افزایش شمار پرونده های قاچاق در سال های اخیر است. همچنین با بررسی آمارهای سالهای اخیر، می توان نتیجه گرفت که اقلام عمده کالاهای وارد شده به گونه قاچاق عبارت بوده است از پوشاک و پارچه، مشروبات الکلی، لوازم یدکی و ماشین های گوناگون، تلفن و لوازم خانگی. مقالاتی که در باره اقتصاد زیر زمینی و قاچاق نوشته شده بیشتر روش های اندازه گیری را تشریح می کنند و اغلب با توجه به فروض محدود کننده و غیر واقعی سعی در تخمین اندازه آن دارد ولی از علت پیدایش و موانع مبارزه با این پدیده شوم بر اقتصاد کشور و همچنین راهکارهای عملی کمتر در آن به چشم می خورد
 
 در مقاله حاضر تلاش می شود با در نظر گرفتن علل ریشه ای قاچاق و عوامل موانع مبارزه با آن، راهکارهای اجرائی برای جلوگیری از این پدیده بدست داده شود. توسعه ی یک سویه، نامتوازن و بدون برنامه شهرها، جمعیت ها و فعالیت ها در پهنه ی این سرزمین بسیاری از ظرفیت های کشور را بدون استفاده گذاشته و مشکلات بسیاری را در سطوح مختلف به کشور تحمیل کرده و موجب افزایش نابرابری های قضایی، اجتماعی و اقتصادی در سطح کشور شده است دست یابی به توسعه ی متعادل اجتماعی، اقتصادی کنونی که دولت بار اصلی توسعه را به دوش می کشد اگر غیر محتمل نباشد در حالت خوش بینانه بدون آمایش سرزمین، امری طولانی و زمان بر خواهد بود. 
 
در واقع اطلاعات حاصل از آمایش سرزمین با تاکید بر مناطق و پیمایش دقیق آنها حاصل می شود، نشانه جامعی است که توانایی ها، فرصت ها، نقاط ضعف و تهدید در هر منطقه را با دقت به نمایش می گذارد. انجام این مطالعات با توجه به آمایش سرزمین مسئولان را به سمتی سوق می دهد که به توانمندی های منطقه آگاه شده و بتوانند درآینده از این توانمندی ها استفاده ی موٌثری کنند. بنابر این با تحلیل شاخص های اجتماعی - اقتصادی منطقه ی مرزی و بررسی رابطه ی آن با افزایش یا کاهش قاچاق کالا از طریق برنامه ریزی می توان گام موثری در راه توسعه ی پایدار برداشت.
 
 
 
فهرست مطالب
بررسی موانع مبارزه با قاچاق کالا در مرز بازرگان 1
چکیده 2
واژههای کلیدی: 3
مقدمه 3

آشنایی با شهر مرزی بازرگان 4

تعریف مفاهیم 5
قاچاق 5
پژوهشهای پیشین 5
مبانی نظری و فرضیات پژوهش 7
مدل تحلیلی 8
روش تحقیق 9
متغیرها ی طرح 9
جامعهی آماری، دورهی زمانی و معرفی منابع آماری تحقیق 10
یافته های پژوهش 10
جدول 1 – نتایج آزمونهای همبستگی جهت بررسی موانع مبارزه با قاچاق کالا با به روز نبودن قوانین 11
جدول 2 – نتایج آزمونهای همبستگی جهت بررسی رابطهی  میان موانع مبارزه با قاچاق کالا و رشوهگیری 12
جدول 3 – نتایج آزمونهای همبستگی جهت بررسی رابطه موانع مبارزه با قاچاق کالا و فقر مرزنشینان 12
جدول 4 – نتایج آزمونهای همبستگی جهت بررسی رابطه موانع مبارزه با انحصار در ورود و خروج کالا 13

موانع مبارزه با قاچاق کالا در مرز بازرگان 15

پیشنهادات 16
نتیجهگیری 17
منابع 19