دانلود پایان نامه کارشناسی مهندسی برق با عنوان لیزر الكترون آزاد

free eleetron laser

 
 
چکیده:
در یک لیزر الکترون آزاد هنگامی که باریکه الکترون وارد میدان ویگلر می شود در اثر حرکت با سرعت نسبیتی میدان ایستایی ویگلر بصورت یک موج الکترومغناطیسی در دستگاه مختصات باریکه الکترون ملاحظه می شود در اثر برهم کنش الکترونها با موج الکترو مغناطیس ناشی از میدان ایستایی ویگلرها پراکندگی تامسون اتفاق می افتد پراکندگی تامسون علی الاصول یک پراکندگی همدوس می باشد. بنابراین در اثر بر هم کنش الکترونها میدان ویگلر تابش همدوس یا لیزر خواهیم داشت. واضح است که در اثر این تابش باید از انرژی الکترونها کاسته شود.
 
 
کلمات کلیدی:

لیزر

میدانهای ویگلر

نور تقویت شده

لیزر الكترون آزاد

 
 

مقدمه‌ای راجع به لیزر:

دو اصطلاح "لیزر " و "میزر" مشخص كننده ادوات جدیدی‌اند موسوم به "تقویت كننده‌های كوانتومی" و مخفف به ترتیب «تقویت میكرو موج توسط گسیل برانگیختة تابش» و «تقویت نور توسط گسیل برانگیخته تابش» می‌باشند.بطور خلاصه، برای حصول عمل تقویت كوانتوم‌های انرژی ابتدا لازم است به محیط انرژی داده شود تا خاصیت تقویت كنندگی در آن بوجود آید یا اصطلاحاً فعال شود، در مرحله بعد جمعت فوتونها در اثر فرآیند «گسیل برانگیخته» در محیط فعال شده افزایش می یابد. و در آخرین مرحله ممكن است مقداری از فوتونها را با همان فاز بدرون محیط برگردانده شوند كه در شكل بصورت «پس خور مثبت» نشان داده شده است.
 
از نظر تاریخی مقاله اینشتین، را در زمینه ترمودینامیك آماری، برای بررسی مسئله جسم سیاه درون یك مشدد از دیده كوانتش انرژی برای اجزاء ماده و تصویر ذره‌ای نور «فوتون» استفاده كرده – كه نخستین طلیعه ظهور این ابزار می‌دانند. اما تحقق عملی آن در سال 1958 بطول انجامید.تا سرانجام در سال 1960 میمن با تابانیدن «تپ نوری شدید» حاصل از یک لامپ فلاش حلقوی، به یک میله مرکزی از جنس یاقوت مصنوعی توانست نخستین لیزر را بسازد. و تا امروز از مواد مختلف در حالات گوناگون (جامد- مایع- گاز و پلاسما) برای تقویت فوتونی در محدوده وسیعی از طیف استفاده شده است که همگی آنها با عنوان کلی لیزر شناخته می شوند.
 
 
 
 
 
فهرست مطالب 

فصل اول :مقدمه‌ای راجع به لیزر: 1

خواص اساسی نور تقویت شده: 6
3- درخشش بالا: 6
مقدماتی از طیف نمایی: 7
ساختار الکترونی- مولکولی: 8

فصل دوم :اصول لیزر الکترون آزاد 9

لیزر الکترون آزاد: 9
اساس کار لیزر الکترون آزاد: 11

فصل سوم :معرفی میدانهای ویگلر (wiggler) 23

انواع ویگلرها در لیزرهای الکترون آزاد 23
معرفی میدان ویگلر: 23
مکانیسم میدانهای ویگلر: 24

انواع ویگلر در لیزرهای الکترون آزاد 27

تعریف ویگلر (میدان پیچ دهنده): 27

انواع ویگلرها: 28

شکل  آرایش ویگلر با آهن ربای الکتریکی 29
پلاسما، مادۀ فعال لیزر الکترون آزاد: 33
پایدار سازی یک باریکۀ الکترونی: 34

فصل چهارم :لیزر الکترون آزاد- کاربردهای آن 36

چگونه بهره لیزر الکترون آزاد را افزایش دهیم؟ 36 36
لیزر الکترون آزاد- کاربردهای آن: 36
چکیده مطالب 42
منابع 43