دانلود مقاله رشته مدیریت

ارزیابی مدیریت كیفیت جامع در سازمانهای دولتی

چكیده :

 این تحقیق  كاربرد مدیریت كیفیت جامع را در سازمانهای بخش دولتی مورد بررسی قرار می دهد . ارزیابی ویژگیهای عملی این سازمانها درباره ده بعد مدیریت كیفیت جامع (مثل روابط عرضه كننده و مدیریت نیروی كار ) توسط نویسندگان ویا بكار گیری ادبیات دانشگاهی شناسایی و تعریف شده است . از دیدگاه ارزیابی ، مدیریت كیفیت جامع برای سازمانهای بخش دولتی مفید شاخته شده اما ویژگیهای خاص عملكرد ، به ویژه نارسایی درك موضوعهای رضایت مشتری ، احساس رضایت مدیران و كاركنان برای كار كردن بر اساس قوانین ونظم ومشاهده اولویتها، و كمبود میل درونی وانگیزه برای پیشرفت فرایندها ، مداخله مدیریت كیفیت جامع را مشكل تر می سازند . همچنین اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند انگیزه لازم برای پیشرفت را فراهم كرده و همان نقشی را ایفا كنند كه مشتریان در یك موقعیت رقابتی دارا هستند .

 

 

کلمات کلیدی:

سازمانهای دولتی

مدیریت نیروی كار 

نگرش و رفتار كاركنان

ارزیابی مدیریت كیفیت جامع

 

مقدمه :

برخی از نویسندگان مثل فایگنبام (1991) وایشی كاوا (1985) بر اهمیت كیفیت خدمات و محصول د ربازار جهانی و متعاقباً نیاز به بكارگیری رویكرد مدیریت كیفیت جامع برای اداره امور تجاری به منظور كنار گذاشتن موقت رقابت ، تاكید می كنند . این نویسندگان این موضوع را به دیده تردید نگاه می كنند كه آیا برای بكار گیری مدیریت كیفیت جامع در یك موقعیت بی رقیب ، میل یكسان وجود دارد یا خیر .

سازمانهای بخش خصوصی در كشورهای غربی به سرعت در حال از بین رفتن هستند اما تعدادی از آنها هنوز به كار خود ادامه می دهند . همچنین ، سازمانهایی وجود دارند كه ویژگیهای یكسان داشته وغالباً در چار چوب خاصی از قوانین فعالیت می كنند (مثل مطلوبیت آب ، گاز و برق ، ارتش اجرای قانون و سازمانهای جمع آ‎وری مالیات ) و سازمانهایی كه ضرورتاً هدفشان افزایش سهم بازار نیست (مثل سازمانهای بهداشت عمومی ، موسسات خیریه و عمومی ) . این امر باعث می شود كه نویسندگان سوالهای زیر را مطرح كنند.

  • آیا رویكرد مدیریت كیفیت جامع برای سازمانهای دولتی جالب است ؟

  •  كدامیك از اصول ، مكانیسم ها و اقدامات مدیریت كیفیت جامع دارای ارزش و كدامیك بی ارزش هستند ؟

  •  آیا تغییرات در اصول ، مكانیسم ها و عملیات مدیریت كیفیت جامع برای ههمخوانی با ویژگیهای سازمان دولتی لازمند ؟

  •  برای ایجاد احساس نیاز و انگیزه برای تغییر چه می توان كرد ؟

این مقاله ، این سوالها را مورد بررسی قرار داده و پاسخهایی را نیز ارائه می كند . این مساله با ارزیابی آنچه كه مدیریت كیفیت جامع نامیده می شود و با در نظر گرفتن تفكر موجود بر روی این مفهوم و منابع آن در بخش رقابتی و خصوصی ، بویژه تولید كارگاهی آغاز می شود . شرایطی كه در آن سازمانهای دولتی فعالیت می كنند نیز مورد ارزیابی قرار گرفته و یك بررسی در ارتباط با كاربرد مدیریت كیفیت جامع در این نوع سازمانها با بكار گیری ده بعد انتخابی از مبحث مدیریت كیفیت جامع مورد ارزیابی قرار می گیرد .

 

 

فهرست مطالب
 
چكیده :‏    ‏2‏
مقدمه :‏    ‏2‏

مدیریت كیفیت جامع    ‏4‏

یك طبقه بندی از سازمانهای دولتی    ‏6‏
كاربرد مدیریت كیفیت جامع    ‏8‏
ابعاد مدیریت كیفیت جامع    ‏10‏

كاربرد و استفاده سازمانهای دولتی از مدیریت كیفیت جامع    ‏11‏

‎1-‎حمایت مدیریت عالی :‏    ‏11‏
‎2-‎رابطه مشتریان در یك سازمان متعهد به مدیریت كیفیت جامع    ‏12‏
‎3-‎روابط عرضه كننده در مورد سازمانهایی كه اصول مدیریت كیفیت ‏جامع به طور جدی بكار می گیرند    ‏14‏
‎4-‎مدیریت نیروی كار :‏    ‏18‏
‎5-‎نگرش و رفتار كاركنان :‏    ‏20‏
‎6-‎    فرایند صراحی محصول و یا خدمات : 21‏

‎7-‎مدیریت جریان فرایند :‏    ‏24‏

‎8-‎داده های كیفی و گزارش دهی :‏    ‏25‏
‎9-‎نقش بخش كیفیت :‏    ‏26‏
‎10-‎الگوبرداری ( بنچ مار كینگ ):‏    ‏27‏
نتایج    ‏28‏