خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه و ادبیات نظری درباره طرح های اقتصادی و سرمایه گذاری با فرمت docx در قالب 37 صفحه ورد بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 

هدف هر طرح عمرانی در تحلیل نهایی، خدمت به جامعه است. در واقع، رفع نیازهای جامعه سرچشمه تمام فعالیتهای اقتصادی است. پیداست قبل از اقدام به رفع نیاز جامعه، نخست باید این نیازها به روشنی تعیین و مشخص شود. پس از مشخص‌شدن نیاز، مهندسان و كارشناسان فن باید با گردآوری اطلاعات و آگاهی از شرایط ناظر بر برنامه ریزی و تدوین طرح، راه حلهای مختلف و یا به سخن دیگر، گزینه های فنی متفاوت چگونگی رفع نیاز را ارائه دهند. طبیعی است كه هیچ مسئول، كارشناس و مهندسی نمی‌تواند در اولین برخورد با مسئله، بهترین راه حل آن را تشخیص و ارائه دهد. از این رو، گزینه‌های مختلفی مطرح خواهد شد كه برای انتخاب بهترین آنها باید ملاحظات فنی، مالی و اقتصادی هریك از گزینه‌ها مورد بررسی قرار گیرد. در مرحله مطالعه و تألیف طرح عمرانی، بین وجوه فنی، مالی و اقتصادی، توالی وجود ندارد و این مطالب باید همزمان مورد بررسی و مطالعه قرارگیرد.

 

 

 

به این منظور همكاری نزدیك كارشناسان فنی، مالی و اقتصادی ضروری است تا اطمینان حاصل شود كه مسایل فنی طرح عمرانی با رعایت ملاحظات مالی و اقتصادی مورد بررسی قرارگرفته است. معمولاً در جریان مطالعه و تألیف طرح عمرانی، شماری از گزینه‌ها دوش به دوش تا آخرین مرحله مطالعه پیش خواهند رفت. برای مقایسه گزینه‌های مختلف یك طرح با یكدیگر و یا برای داوری درباره پذیرش یا مردود شمردن طرحهای عمرانی و رتبه‌بندی آنها، باید مقدار سرمایه‌گذاری، هزینه‌های بهره‌برداری و نگهداری سالانه و درآمد (در مورد طرحهای عمرانی كه محصولشان فروخته می‌شود)، شیوة تأمین مالی و سازمان‌دهی طرحها و گزینه‌های مختلف مشخص شود تا بر پایه این اطلاعات، بتوان سودآوری مالی و سودآوری اقتصادی آنها را، برحسب مورد، محاسبه كرد(منیری، 1386). 

 

 

 

فهرست مطالب

ارزیابی طرح های اقتصادی

چرخه حیات طرح

مفهوم مطالعات توجیه فنی و اقتصادی

بررسی اجمالی روش های جهانی تدوین گزارش توجیهی طرح

ارزیابی طرح های سرمایه گذاری

ارزیابی بازار

ارزیابی فنی

ارزیابی مالی

ارزیابی اقتصادی

تحلیل هزینه ـ فایده

منافع و هزینه‌های طرح

هزینه های طرح

معیارهای انتخاب یا رد پروژه‌ها در تحلیل هزینه ـ فایده

روش نرخ بازده متوسط

دوره برگشت سرمایه

ارزش فعلی خالص

روش نرخ بازده داخلی

معیار نسبت فایده به هزینه یا شاخص سودآوری

نرخ تنزیل در تحلیل هزینه ـ فایده

رجحان زمانی

بی اطمینانی در برآوردها

تحلیل حساسیت

منابع